Главен редактор
Никола Папукчиев

17 години в света на технологиите са напълно достатъчно да те накарат да се замислиш за преориентиране, освен ако не си израстнал с dial-up модеми, мишки с колелце и 5.25” дискети. Автор от първите броеве на списание HiComm, редактор, отговорен редактор и един от създателите на hicomm.bg. От 2019 се завърна в екипа на HiComm като управляваш партньор, отговорен за процеса на преминаване към основно видео съдържание. Фен на високата резолюция, отиващите си V12 и на AI във всичките му форми.

Социални мрежи
зам. главен редактор списание HiComm
Стоян Тошев

Google роботите го познават, като bigstoyan. На фронтовата линия в издателството от деня и стаята в която се ражда името „HiComm“. Свидетел е на появата на „Правец 8Д“, „IBM XT“, Windows 3.11, раждането на www и всеки процесор от 1989 г. насам. Не се притеснява от DOS/Linux конзоли, виртуални Windows сървъри, Fibre Channel SAN мрежи, киберсигурност. Има близо 25 г. опит в IT, като сисадмин в bTV Radio, Wintel/VMware Support за BASF. Автор на стотици идеи и статии, гл. редактор и редакционен директор в издателството до 2013 г. Никога не прекъсва да работи за него. От 2019 г. е отново част от редакционния екип. Силно вярва, че скоро светът ще е завладян от нови медийни платформи, тотално различни от традиционните. Израства с Deep Purple и Mozart, но Spotify го прави фен на Martin Garrix, Infected Mushrooms, The Glitch Mob. Вдъхновява се от 4К стрийминга, Netflix/Plex и Premier League, но само след любимите си пътувания и разходки.

Социални мрежи
главен редактор hicomm.bg
Ивайло Коралски

Дългогодишен журналист и редактор с близо 20-годишен стаж в редица печатни и онлайн медии. Последните няколко години се изявява и като разработчик/съсобственик на студио за развлекателен софтуер за конзоли и PC. Люби страстно жици от всякакъв вид (както нарича жена му технологичните продукти) и инвестира адски много време в изследване на ужасно много tech stuff. И въпреки това продължава да гледа на себе си като на първокласник в константно растящото технологичното море. Вдъхновява се от софтуерни специалисти от всякакъв вид, които следи изкъсо посредством Twitter. Апропо, живее адски много време във въпросната социална мрежа. Основно „следейки“. Дебютен личен хардуер – оригинална Pong конзола от Мароко, подарена му през 1982 година, когато е бил на две. Персонален технологичен връх до момента – дебют на първата му игра на три различни платформи и пространствено интервю с гиганта Epic Games относно въпросния продукт.

Социални мрежи
отговорен редактор списание HiComm
Петър Стоянов

Научно обоснован скептик, не вярващ в свръхчовеците, но все още задвижван от надеждата за потенциала на човечеството. За мен технологиите и науката са уникална тема, която може да бъде едновременно най-забавната и най-сериозната, но определено е най-значимата на нашето време. Професионалните ми търсения са тясно свързани с ролята на технологиите в подобряването на ежедневието на отделния човек, градовете и бизнеса, както и най-разнообразни появяващи се и развиващи се технологии и научни концепции – от медицината, през новите енергийни източници, до изкуствения интелект. Пиша също така и за бизнес, предприемачество, мениджмънт, маркетинг, образование. Джаджите са ми хоби, а видео продуцирането – страст. С над 17 г. журналистически опит като автор, сценарист и продуцент на телевизионни и радио предавания, главен редактор на две списания, технологичен колумнист и сътрудник на редица водещите български медии в бизнес и технологичната сфера.

Социални мрежи
автор
Герасим Ганчев

Уча журналистика в Софийския университет. Интересувам се от всякакъв вид нови технологии, особено смартфони и аудио системи. Слушам музика средно по 3-4 часа на ден. Най-голямата ми страст си остава футбола, фен от петгодишен на Челси. Харесвам митология, особено древногръцка. Правя фокуси с карти. Potterhead. PC gamer. Ветеран на FIFA. Най-младият член на екипа. Still learning.

Социални мрежи
криейтив директор
Деян Панайотов

Oтговорен за външния вид на всичко, което може да има общо с HICOMM. През последните почти 20 години името му се свързва с редица печатни медии. Работи в списанието от първите му броеве в продължение на почти 6 години. След дългогодишно отсъствие се завръща в редакцията за да добави от насъбраните опит и умения.
Никога не е доволен от резултата, който е постигнал, но същевременно е оптимист. Визията му за бъдещето на медията винаги е в някакъв отрязък в бъдещето и често се променя преди да се осъществи.

Социални мрежи
***
Авторите на HICOMM

Александър Тошев - Саса

Иван Първанов

Стефан Банков

Виктор Джамбов 

Социални мрежи