Главен редактор
Никола Папукчиев

17 години в света на технологиите са напълно достатъчно да те накарат да се замислиш за преориентиране, освен ако не си израстнал с dial-up модеми, мишки с колелце и 5.25” дискети. Автор от първите броеве на списание HiComm, редактор, отговорен редактор и един от създателите на hicomm.bg. От 2019 се завърна в екипа на HiComm като управляваш партньор, отговорен за процеса на преминаване към основно видео съдържание. Фен на високата резолюция, отиващите си V12 и на AI във всичките му форми.

Социални мрежи
зам. главен редактор списание HiComm
Стоян Тошев

Google роботите го познават, като bigstoyan. На фронтовата линия в издателството от деня и стаята в която се ражда името „HiComm“. Свидетел е на появата на „Правец 8Д“, „IBM XT“, Windows 3.11, раждането на www и всеки процесор от 1989 г. насам. Не се притеснява от DOS/Linux конзоли, виртуални Windows сървъри, Fibre Channel SAN мрежи, киберсигурност. Има близо 25 г. опит в IT, като сисадмин в bTV Radio, Wintel/VMware Support за BASF. Автор на стотици идеи и статии, гл. редактор и редакционен директор в издателството до 2013 г. Никога не прекъсва да работи за него. От 2019 г. е отново част от редакционния екип. Силно вярва, че скоро светът ще е завладян от нови медийни платформи, тотално различни от традиционните. Израства с Deep Purple и Mozart, но Spotify го прави фен на Martin Garrix, Infected Mushrooms, The Glitch Mob. Вдъхновява се от 4К стрийминга, Netflix/Plex и Premier League, но само след любимите си пътувания и разходки.

Социални мрежи
отговорен редактор списание HiComm
Петър Стоянов

Научно обоснован скептик, не вярващ в свръхчовеците, но все още задвижван от надеждата за потенциала на човечеството. За мен технологиите и науката са уникална тема, която може да бъде едновременно най-забавната и най-сериозната, но определено е най-значимата на нашето време. Професионалните ми търсения са тясно свързани с ролята на технологиите в подобряването на ежедневието на отделния човек, градовете и бизнеса, както и най-разнообразни появяващи се и развиващи се технологии и научни концепции – от медицината, през новите енергийни източници, до изкуствения интелект. Пиша също така и за бизнес, предприемачество, мениджмънт, маркетинг, образование. Джаджите са ми хоби, а видео продуцирането – страст. С над 17 г. журналистически опит като автор, сценарист и продуцент на телевизионни и радио предавания, главен редактор на две списания, технологичен колумнист и сътрудник на редица водещите български медии в бизнес и технологичната сфера.

Социални мрежи
автор
Герасим Ганчев

Уча журналистика в Софийския университет. Интересувам се от всякакъв вид нови технологии, особено смартфони и аудио системи. Слушам музика средно по 3-4 часа на ден. Най-голямата ми страст си остава футбола, фен от петгодишен на Челси. Харесвам митология, особено древногръцка. Правя фокуси с карти. Potterhead. PC gamer. Ветеран на FIFA. Най-младият член на екипа. Still learning.

Социални мрежи
криейтив директор
Деян Панайотов

Oтговорен за външния вид на всичко, което може да има общо с HICOMM. През последните почти 20 години името му се свързва с редица печатни медии. Работи в списанието от първите му броеве в продължение на почти 6 години. След дългогодишно отсъствие се завръща в редакцията за да добави от насъбраните опит и умения.
Никога не е доволен от резултата, който е постигнал, но същевременно е оптимист. Визията му за бъдещето на медията винаги е в някакъв отрязък в бъдещето и често се променя преди да се осъществи.

Социални мрежи
***
Авторите на HICOMM

Славена Тодорова

Иван Първанов

Александър Тошев - Саса

 

Социални мрежи