От края на 90-те години милиони Pokemon фенове трябва да си отварят очите за фалшивите карти, наводнили пазара в резултат на огромната популярност на игрите. Нещата не са по-различни днес. Огромната популярност на Pokemon Trading Card Game през последните няколко години доведе до продажбата на 3.7 милиарда карти за периода 2020–2021 г., което се равнява на почти 11% от всички изобщо продадени Pokemon карти. Ето защо едва ли е изненада, че фалшификатите отново са тук, и то в огромни количества.

Властите на летището в Шанхай задържаха 20 кашона с фалшиви Pokemon карти с общо тегло 7.6 тона. Пратката е била предназначена за Нидерландия, откъдето най-вероятно е щяла да се предлага онлайн и в цяла Европа.

Това е един от най-мащабните случаи на заловени фалшиви стоки в последните години, припомнят китайските медии.

Сигурни сме, че феновете са изключително бдителни, но това е добър случай да припомним, че геймърските аксесоари трябва винаги да бъдат купувани от доказани търговци. Както вече стана ясно, Pokemon картите продължават да са популярен продукт, съответно, ако попаднете на прекалено изгодна оферта в социалните мрежи, за това най-вероятно си има причина.   

Снимка: Nintendo Life

Виж още: Новата и навярно последна Wii U игра ще се окаже Свещеният граал за колекционерите

 

Тагове: