По време на собственото си събитие RazerCon, Razer показа някои от най-горещите си технологии за 2022 г. На този форум имаше много разговори за предстоящи продукти и партньорства с компанията, но един беше малко по-различен от това, което очакваме да видим от марката. Сред множеството се открои Razer Edge: специално 5G устройство за игри.

Новият Razer Edge прилича доста на много системи в стил Switch, които не спират да се появяват. Тази година видяхме как преносимите компютърни игри се развиват с хибридни конзоли като Steam Deck. Стана ясно, че всякакви конкуренти идват с обещания от висок клас – като например новата машина, захранвана с AMD 6800 на OneXPlayer, – но Razer прави нещо малко по-различно с Edge.

Вместо да преследва пазара на преносими компютри от висок клас, Razer Edge е малко повече телефон за игри, отколкото устройство в стил Steam Deck. Изглежда, че Edge е таблет с Android, който се предлага предварително инсталиран с програми, сред които е платформата на Epic, както и услуги за стрийминг като Xbox Cloud gaming и Nvidia GeForce Now. Тук не се споменава нищо за клиент на Steam, освен когато говорим за отдалечена игра, което веднага го прави доста различен от тези преносими компютри за игри.

Въпреки че не е компютър за игри, той все пак разполага с доста хубав хардуер за мобилни игри, започващ с 6.9" AMOLED екран, който поддържа честота на опресняване от 144 Hz при резолюция 2400x1080. Зад екрана ще намерите чипа Snapdragon G3x, проектиран специално за мобилни устройства игри. Това е подкрепено от 3 GHz Kryo CPU с 8 ядра, съчетан с Adreno GPU. След това устройството се захранва от 5000 mAh батерия, която е доста голяма и би трябвало да ви осигури няколко часа игри, при условие че 5G връзка не го източва твърде бързо.

Пакетът ще се предлага както в 5G, така и в Wi-Fi варианти, стартирайки в Съединените щати преди други региони. Понастоящем Wi-Fi версията е единствената, която има цена, която е 399.99 долара в официалния магазин на Razer и ще бъде пусната през януари 2023 г.

Снимка: Unsplash

Виж още: Razer Enki Pro Automobili Lamborghini Edition е геймърски стол с цена, която отговаря на името

 

Още от Play