Слуховете за така нареченото обновяване в средата на поколението на конзолата Nintendo Switch с Pro версия започнаха да се разпространяват в началото на 2020 г., като първото изтичане на информация сочеше персонализиран процесор, базиран на архитектурата Volta на NVIDIA. По-късно през 2020 г. източници на Bloomberg разкриха, че Nintendo Switch Pro може да включва поддръжка на 4K разделителна способност и подходящо увеличена изчислителна мощност.

От този момент нататък слуховете станаха още по-спекулативни. През 2021 г. докладите споменаха подобрен ръчен режим и поддръжка на NVIDIA DLSS; възможността за подобряване на резолюцията и производителността на по-стари игри; по-голям докинг станция с Ethernet порт и два USB 3.0 порта и т.н. Nintendo обаче не направи никакви съобщения, оставяйки феновете да спекулират дълго време. Китайски производител на аксесоари за Switch възобнови надеждите Nintendo Switch Pro да се появи през 2022 г., но това очевидно никога не се е случило.

Както се казва обаче, няма дим без огън. В последния епизод на подкаста Digital Foundry Джон Линеман съобщи, че Switch Pro наистина е реален проект, но от Nintendo в крайна сметка решили да не пускат конзолата.

От разговорите с различни разработчици личи, че е имало някаква актуализация на Switch в средата на поколението, но това изглежда вече не се случва. И по този начин е на практика ясно, че каквото и да направят от Nintendo след това, ще бъде действителният хардуер от следващо поколение.

По-късно журналистът добави, че вместо това Nintendo ще направи подходящ наследник на Switch, вероятно готов за издание през 2024 г. вместо през 2023 г., въпреки че тази част е само прогноза. Това е в съответствие с най-новите слухове за NVIDIA Tegra239 SoC, който се подготвя с осемядрен процесор, NVIDIA DLSS и поддръжка за проследяване на лъчи, сочещи към Nintendo Switch 2, а не просто към Switch Pro.

Това обаче също така означава, че новият Switch няма да стартира заедно с The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, която понастоящем трябва да бъде пусната на 12 май 2023 г. Феновете на Nintendo се надяваха на повторение на The Legend of Zelda: Breath of the Wild, който стартира едновременно като заглавие от различни поколения на Nintendo WiiU и Nintendo Switch през март 2017 г.

Разбира се, има и шанс The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom да бъде отложен за 2024 г., но феновете на поредицата не са готови за тази вероятност точно сега.

Снимка: Unsplash

Виж още: Игрите, които си заслужава да бъдат превърнати във филми (ВИДЕО)