YouTube звездата Логан Пол е пропилял 3.5 милиона долара за фалшиви карти на Pokémon.

Миналия месец инфлуенсърът се похвали, че е „изхарчил“ парите за това, което той вярвал, че е „запечатана и удостоверена кутия с карти за Pokémon от 1-во издание“.

Оказва се обаче, че след като пристигнали, те всъщност са карти на GI Joe - и струват значително по-малко.

Пол сподели новината в своя YouTube канал, започвайки: „Тази история е адски луда. И е гадна. И аз изгорях с три милиона и половина долара“.

Той документира подготовката за откриването, включително това, че общността на Pokémon колекционерите вярва, че картите ще бъдат фалшиви поради противоречивия им произход.

След това той посещава Чикаго, за да отвори и провери запечатаните кутии, които са удостоверени от представител за обмен на бейзболни карти, тъй като изглеждат неподправени. Вместо това те разопаковат нещо, което описват като „най-голямата измама в цялата история на Pokémon“.

„Толкова е тъжно за всички замесени страни“, казва Пол след откритието. „Тъжно е за общността на Pokémon феновете колко ш***и измамни неща има. Благодарен съм за нещата, които имам сега, които са истински.“

Той добавя: „Прецакахме се. Край на историята“.

Аукционните цени на редките карти се покачиха до небето през последните няколко години, като миналата година една карта беше продадена за 195 000 долара. Но покупката на Пол е най-голямата сума, похарчена за колекция от карти - за съжаление оказала се грешен избор.

Въпреки това той също отбелязва във видеото, че се доверява на продавача, че ще направи пълно възстановяване на сумата в случай на фалшиви карти. Дали това наистина е голяма измама или планиран през цялото време рекламен трик?

Снимка: Game Freak

Виж още: Diablo 2 Resurrected ще ползва уникалните характеристики на PS5 контролера

 

Тагове: