Въпреки всички проблеми с трафика и състоянието на пътищата попадаме към мнозинството от държави, в които движението се извършва от дясната страна. Регулацията е доста объркваща, защото в действителност воланът е "ляв", а в другата крайност попадат около 30% от държавите - сред които Великобритания (заедно с повечето от бившите си колонии), Япония, Нова Зеландия и силно населени региони като Индонезия и Индия. За всички тях Tesla има неприятна новина: производството на Model S и Model X с десен волан се преустановява. Британското издание Autocar потвърждава новината, като съобщава, че на клиентите с отменени поръчки в Обединеното кралство се предлага кредит в размер на 2000 лири за закупуване на Model 3 или Model Y. Изданието твърди, че "представител" на Tesla му е съобщил, че отпадането на производството на версии с десен волан е направено по причини, свързани с контрола на качеството. 


Все пак решението може да е продиктувано и от други фактори: търсенето на Моделите S и X намалява, тъй като моделите са засенчени от нови модели на брандове като Rivian и Lucid, както и от утвърдени производители като Porsche, BMW, Mercedes и Audi. 
През 2022 г. Tesla е произвела 71 777 модела S и X, но е успяла да продаде само 66 705. Изглежда, че тази тенденция ще се задълбочи през тази година; през първото тримесечие на 2023 г. тя е произвела 19 437 Модела S и X, но почти половината от тях остават непродадени. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Прототип на Tesla Cybertruck затъна в полето