Apple планира да пусне актуализация на iOS 17, за да отстрани грешка, която може да допринесе за докладвания проблем с прегряването на iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max, според изявление на компанията, споделено със сайта MacRumors и репортера на Forbes Дейвид Фелан.

Apple твърди също, че някои скорошни актуализации на приложения на трети страни са претоварили системата и са допринесли за проблема с прегряването. В доклада се отбелязва, че някои от тези приложения включват Instagram, Uber и състезателната игра Asphalt 9: Legends и че Apple работи с разработчиците на тези приложения, за да реши проблема. В доклада се добавя, че Instagram вече е въвел поправка като част от актуализация на приложението, пусната в сряда.

Apple са на мнение, че моделите iPhone 15 Pro може да работят по-топло от очакваното през първите няколко дни след настройката или възстановяването на устройството поради повишената фонова активност. Това е стандартно поведение за новите iPhone-и и е само временно състояние.

Изявлението на Apple гласи:

"Идентифицирахме няколко условия, които могат да доведат до по-топъл от очакваното режим на работа на iPhone. Устройството може да се почувства по-топло през първите няколко дни след настройване или възстановяване на устройството поради повишената фонова активност. Открихме и грешка в iOS 17, която оказва влияние върху някои потребители и ще бъде отстранена в софтуерна актуализация. Друг проблем е свързан с някои скорошни актуализации на приложения на трети страни, които водят до претоварване на системата. Работим с разработчиците на тези приложения по поправки, които са в процес на разпространение".

Грешката трябва да бъде отстранена с iOS 17.1, която в момента е в бета-версия и се очаква да бъде пусната в края на октомври. Напълно възможно е Apple да направи поправката на грешката достъпна и по-рано с по-малка софтуерна актуализация, като например iOS 17.0.3.

Според доклада Apple няма да намали производителността на чипа A17 Pro като част от поправката на грешка, свързана с температурата. Apple също така заяви, че проблемът не представлява риск за безопасността и няма да повлияе на дългосрочната производителност на засегнатите iPhone-и.

Компанията заяви, че титановата рамка и алуминиевата подструктура на iPhone 15 Pro не допринасят за проблема с прегряването, което изключва хардуерен проблем.

Не всички потребители на iPhone 15 Pro и Pro Max са се сблъскали с прегряване и не е ясно колко клиенти са засегнати от проблема като цяло, но той трябва да бъде разрешен скоро.

Снимка: Apple

Виж още: Наистина ли iPhone 15 Pro Max се чупи лесно? (ВИДЕО)

 

Тагове: