Премиерата на Samsung Galaxy Z Fold 5 наближава и всеки дебне за слухове или изтичане на информация, което може да разкрие повече подробности за следващата звезда на Samsung.  
В точния момент идват и концепциите на Technizo Concept и YouTuber Super Roader, които имат за цел да дадат на феновете представа какво да очакват от Z Fold 5. Трябва да подчертаем, че дизайнът на Technizo Concept не е базиран върху изтекли рендери или официални снимки. По-скоро е визуализация на това как би могъл да изглежда Galaxy Z Fold 5 въз основа на изтеклата до момента информация, както и на последните тенденции в хардуера на Samsung. 

Концептуалните изображения, споделени от YouTuber, са доста впечатляващи и придават на Z Fold 5 външен вид, който е сравнително сходен с този на неговия предшественик Galaxy Z Fold 4 благодарение на трите вертикални издатини на камерата на задния панел. Двете основни разлики между концептуалните изображения и Z Fold 4 са, че камерите вече не са свързани с издигнат остров, а пантата изглежда е актуализирана, за да позволи на смартфона да лежи напълно плосък, когато е сгънат. 
Точно новата панта, която премахва разстоянието между частите при сгъване, е детайлът, върху който феновете на сгъваемите устройства на Samsung са се съсредоточили от известно време. Когато се вижда на концептуалните рендери, тя изглежда поразително и сякаш ще бъде много по-компактна, когато е сгъната, от което и да е от предишните предложения на Samsung. Въз основа на концептуалните изображения (както и на други изтичания на информация), изглежда почти потвърдено, че ще има нова панта.  
Technizo Concept е известен с това, че е създал много концептуални изображения за все още неразкрити смартфони, които са били доста точни, така че няма да е голяма изненада, когато Z Fold 5 най-накрая бъде разкрит, неговите характеристики поразително да се доближават до точно тази концепция.

Снимки:YouTube

Виж още: Galaxy Z Fold5 и Z Flip5 може да разполагат с нова технология за сензорни екрани