Нова информация от Китай твърди, че 200 W зарядната технология на Xiaomi вероятно ще дебютира в комерсиални устройства през следващото лято. Първоизточник на новината са няколко блогъри, според които масовото производство на телефони със супербързото зареждане ще започне от следващия юни.

Официално нареченo HyperCharge, 200-ватовото жично устройство бе демонстрирано през май тази година на модифицирана версия на Xiaomi Mi 11 Pro. То успя да зареди 4000 mAh батерията на телефона от 0 до 100 процента капацитет само за 13 минути. По-късно пък научихме, че 800 цикъла на зареждане с тази технология ще намалят живота на батерията с 20 процента.

Новият слух твърди, че 200 W технологията може да дебютира в най-мощната версия на наследника на Xiaomi Mi 11, която по всяка вероятност ще се нарича Xiaomi Mi 12 Ultra.

Когато Xiaomi демонстрира първоначално тази технология, компанията не уточни дали тя някога ще намери място в потребителско устройство и до един момент се смяташе, че това е по-скоро рекламен трик и ще остане само прототип. Така ще бъде интересно да видим скоростта на зареждане в комерсиално налични телефони, имайки предвид че достъпните в момента модели могат да заредят батерия напълно за период от 30 минути до повече от 2 часа.

Снимка: Xiaomi

Виж още: Google Smart TV ще поддържа и режим "глупав телевизор" за тези, които не обичат модерните технологии