Снимките на най-новата част от поредицата "Междузвездни войни" вече започнаха в Pinewood Studios във Великобритания, а през март екипът ще се премести в Хърватия, където ще снима в известен туристически курорт.

За да запази тайните на продукцията и да защити снимачната площадка от напористите фенове и журналисти, шефовете на компанията са платили милиони, за да създадат истинска преграда от дронове. Патрулиращи в небето, тяхната задача е да не допускат управлявани от външни лица дронове да уловят случващото се по време на снимките. Дроновете са в добавка към повече от 600 охранители, които ще бдят за спокойствието на екипа по 24 часа в денонощието.

Ако интензивността на предприетите мерки е някаква индикация, можем да предполагаме, че по време на снимките ще има някои особено вълнуващи моменти. За съжаление премиерата на "Междузвездни войни" Епизод VIII е насрочена чак за декември 2017 г., така че ще трябва да почакаме.

Припомняме, че по време на снимките на "Силата се пробужда" именно дронове успяха да уловят кадри от снимачната площадка, които изтекоха в интернет преди премиерата на филма. Нищо сериозно не бе разкрито, но очевидно този път Disney не иска да поема излишни рискове.

Виж още: Започват снимките на "Пазители на галактиката 2"

Още от Tech