Sony Xperia PRO, който е първият в света телефон със самостоятелен HDMI входящ порт, вече е достъпен в Европа. Апаратът има 6.5-инчов 4К OLED дисплей със съотношение 21:9, 5G антена, тройна камера, чипсет Snapdragon 865, IP68 рейтинг и 4000 mAh батерия. Всичко това получавате срещу 2500 евро.

Първоначално тийзнат още през февруари 2020 г., Sony Xperia PRO най-сетне бе обявен през януари 2021 г. и вече се предлага на пазари като Япония и САЩ.

Наличието на самостоятелен HDMI вход означава, че може да свържете Sony Xperia PRO с фотоапарат и камера и да го използвате като монитор или за споделяне на заснети кадри през 5G връзка. Sony Xperia PRO може да стриймва директно към всички социални популярни платформи. Апаратът има поредица от 5G антени, които осигуряват 360-градусово покритие и прием на сигнала за по-висока стабилност на комуникацията. Спецовете ще оценят и ексклузивната технология за разсейване на топлината, която може да осигури дългосрочно висококачествено предаване на изображения. С други думи Sony Xperia PRO изглежда предназначен преди всичко за професионалисти и създатели на мултимедийно съдържане.

Извън тези специални опции Sony Xperia PRO е и добър модерен смартфон. Предварителните поръчки за него вече са открити и ще започнат да се изпълняват от 10 май. Цената е 2500 евро, което е доста в сравнение с много други телефони, но истината е, че Sony Xperia PRO предлага и някои уникални характеристики.

Снимка: Sony

Виж още: Samsung бие Apple по нов параграф