Слуховeте за сгъваемия iPhone на Apple продължават и днешният доклад го поставя в перспектива с базовия iPad на компанията. В нова информация по темата MyDrivers предполага, че Apple в крайна сметка може да замени iPad mini със сгъваем iPhone, който ще предлага работа със стилус.

Слухът говори за възможността сгъваемият iPhone на Apple да донесе поддръжка за стилус - въпреки че не е ясно дали това е сегашният Apple Pencil или нещо ново. Дисплеят ще бъде някъде между 7.3 и 7.6 инча по диагонал, но с много високо съотношение на страните. Докладът на MyDrivers посочва датата на пускане на сгъваемото устройство на Apple през септември 2022 г. - което според съобщенията ще включва форм-фактор на мида, - но слухът от EqualOcean от миналата седмица предполага, че той ще бъде изместен чак за 2023 г.

Мнозина не мислят, че Apple ще замени iPad mini със сгъваем iPhone. Някои обаче допускат, че Apple може да премахне iPad Mini по някаква друга причина - може би след няколко години всички iPad модели ще имат по-малки рамки, а по-големият iPad ще има същия размер като настоящия iPad Mini от 5-о поколение. Кой знае наистина - на този етап само спекулираме.

Слуховете за разработката на сгъваем iPhone от Apple се вихрят от години. С първия Galaxy Fold Samsung ни показа колко е трудно да се произвежда и предлага на пазара такова устройство. Докато първата вълна от Galaxy Fold разкри недостатъците и ограниченията на продукта, Apple обикновено отделя време, за да усъвършенства нови технологии като тази - компанията традиционно наблюдава и се учи от грешките на други производители, преди да внедри новата технология в своите продукти.