Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Ако сте редовен наш читател, вероятно вече сте запознат с факта, че HiEnd Publishing си партнира с организаторите на тези световни награди в областта на дизайна. Те са най-големите в света по обем, като всяка година награждават множество дизайнери в областта на реалните или концептуалните продукти и услуги. Разказвали сме много пъти за тях и техните постижения през годините, но ако имате желание отново да се запознаете отблизо с визията, мисията, действията и цялостната организация на наградите, посетете следния линк

What is A'Design Award & Competition?

Тъй като времето неминуемо лети, а краят на периода за набиране на нови предложения наближава, сега е моментът да номинирате вашите дизайнерски творения тук! Крайният срок за подаване е 28 февруари. Резултатите ще бъдат оповестени публично на 1 май!

Категориите, в които всеки български творец или дизайнер може да участва, са наистина сериозен брой и те са създадени умишлено така, че всеки от вас да може да намери своето място в тях, без да се затруднява. Нашето технологично издание HiComm, разбира се, акцентира предимно над технологичната част от света на дизайна, но не трябва да забравяме всички останали категории. И нека леко ви мотивираме – ето само няколко от категориите в които можете да участвате, които ние обичаме да проследяваме доста отблизо. Всички тях, а те на брой са цели 100, можете да разгледате тук.

ДИЗАЙН НА НОСИМИ ТЕХНОЛОГИИ

Устройства, които лесно може да носите върху вашето тяло. Тук спадат редица устройства, свързани с проследяване на здравето, лесно преносими камери, интелигентни облекла, смарт часовници и др.

АРХИТЕКТУРА, СГРАДИ И СТРОИТЕЛНО ПРОЕКТИРАНЕ

Както самото име говори, това е и една от най-популярните и красиви категории. Строителството на сгради и всякакви съоръжения е вековна традиция на цивилизацията, затова тук можете да разглеждате и да участвате със своите проекти на къщи, сгради, вили, училища, хотели, спортни съоръжения, мостове, конгресни центрове и какво ли още не?

ДИЗАЙН НА ЦИФРОВИ И ЕЛЕКТРОННИ УСТРОЙСТВА

Любимата за нас област на практика се подкрепя активно от дизайнери на лаптопи, мобилни телефони, компютри, джобни и електронни джаджи и всичко, което реално работи на ток.

ДИЗАЙН НА АВТОМОБИЛИ И ТРАНСПОРТНИ СРЕДСТВА

Отново, както самото име говори – тук е мястото, в което да споделите вашите концептуални идеи за велосипеди, автомобили, мотоциклети, влакове, кораби, лодки, яхти, самолети, автобуси и всякакви фантастични устройства за придвижване.

ДИЗАЙН НА БИТОВА ТЕХНИКА

Всеки от вас харесва невероятния дизайн в кухнята, нали? Е, тези устройства са проектирани от ваши колеги, които се вълнуват от практичния и уникален вид на домашната бяла и кафява техника, микровълнови печки, хладилници, печки, блендери и др.

МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ И МЕДИЦИНСКО ОБОРУДВАНЕ

Още една изключително интересна категория, която става все по-популярна, особено на фона на здравните проблеми по целия свят през последните 2 години. В нея влизат всякакви клинични, диагностични продукти, биопродукти, проекти за грижи за хората, хирургически и терапевтични концепции, роботи и др.

Още дизайнерски категории можете да разгледате на този линк

Щастливите победители в конкурса на A'Design Award получават не само слава, престиж, признание, но и публичност в международен аспект. В допълнение към това, разбира се, получават и доста материални награди – Комплектът на победителите в A'Design Award се нарича A'Design Prize и включва трофей от 3D отпечатан метал в черна луксозна кутия, годишник със страхотно луксозно качество в хартиен и цифров вид, хартиен сертификат в метална рамка за постижения в областта на дизайна, специално ръководство за носителите на награди, което помага да извлечете максимума, след като сте спечелили, безплатна покана за двама души за церемонията по награждаването, безплатно участие и разпределение на място в изложбата на победителите, гарантирано публикуване чрез IDNN и DXGN Networks в 100+ списания, превод на наградените произведения на 108+ езика, международни PR услуги и още много други екстри, които можете да разгледате тук: Design Prize.

Не забравяйте, че сред победителите често има и нашенци, като например българина Радослав Божинов, чиято страхотна идея за дизайн на многофункционална раница можете да видите тук: Triobags Urban Multifunctional Backpack 

Ако изпратите навреме вашите заявки за конкурса по дизайн, те ще бъдат оценявани от международното жури от учени, професионалисти и членове на медии. Разгледайте и се запознайте с тях на този линк: Jury

И за да не нарушаваме традицията, отново ще ви представим няколко от най-красивите, уникални и забележителни дизайнерски постижения, спечелили награди през миналото издание на наградите. Не забравяйте, че крайният срок за подаване е 28 февруари. Резултатите ще бъдат оповестени публично на 1 май.

А вие побързайте и НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ да се регистрирате тук, за да имате шанс да станете световноизвестни!

 

Vague Stool 


Vague е уникален стол със структурни извивки, които формират неговия външен вид. Удивителна мебел, подходяща за всеки различен ъгъл, която разкрива хармонична композиция. Столовете могат да се определят и като „метални табуретки“, на чиито геометрични форми можете да се наслаждавате с часове като обект на изкуство.

by Rodrigo Erthal

 

Yamamotoyama Rebranded Tea Package 


YAMAMOTOYAMA е един от най-старите и утвърдени търговци на чай в Япония, който продава зелен чай и до днес. С концепцията за „Връщане към произхода на Едо“ опаковките на този чай са преработени, като са запазени традиционната чайна култура и духът на миналото, за да се предават в бъдещето. Запазени са традиционните цветове и структура на свитъците с оригиналните малки гербове на YAMAMOTOYAMA и стилът на калиграфия на Edo.

by Eisuke Tachikawa

 

White Mountain Club House

Това е клубна къща, която оформя социалния живот на общността, намерила място в нея. Комбинирани са повърхностното ландшафтно пространство и подземното строителство, интегрирайки концепцията за планински форми.

by Kris Lin

 

Siro Lamp

Настолна лампа, съставена от полукълбо и диск, отприщваща лъчиста светлина към вътрешността. Когато се наблюдава отпред, лампата изглежда, че все едно се състои от две двуизмерни форми, създаващи илюзия за перфектно равновесие. Лампата се предлага в два различни размера и материали като бронз и месинг.

by Marta Perla

 

Tianxi No.1 Sales Center

 

Разположен в оживения център на Шенжен, Tianxi No.1 носи духа на търговската атмосфера и препредава шума и суетата на града. Чудесен пример за имот от висок клас, който предава елегантен живот и усещане за спокойствие в бурния център на града.

by Ben Wu

 

Nireeka Nyx Electric Bicycle

 

Лек офроудър на конкурентни цени с пълно окачване, включващ висококачествени компоненти и първокласна персонализирана рамка от въглеродни влакна на Nireeka. Основната рамка е от въглеродни влакна и е супер лека и твърда в същото време.

by Mohammadreza Shojaie

 

Arnica Kopuklu Turkish Coffee Machine

 

Автоматична кафе машина, която отчита температурата на течността с топлинния сензор, поставен на основата, и осигурява автоматично изключване, когато е готова. Предлага на потребителите възможността да приготвят кафе с различни нива на вкус и пяна, като непрекъснато измерват температурата. Предлага се с луксозен контролен панел и може да се мие напълно благодарение на специално проектирания корпус.

by Yasemin Ulukan

 

Dimension in the Shadows Calendar

 

Черният картон е изрязан фино с лазер, показвайки 12 броя различни по дизайн месечни календарни карти. Всяка фигура може да предизвика оптична илюзия като 3-измерна. Във всеки момент хвърлената сянка образува различна форма от самата хартия според светлината, която влиза, добавяйки малко забавление в ежедневието.

by Emi Kawasaki and Daisuke Kodama

 

The Majestic Watch Timepiece

 

Проект за 3D часовник. Носи в себе си същността на марката Andre Caputo, която събира магия, фантазия и прекрасни чувства. Отвежда хората на пътуване във времето на чудесата. Това, което прави The Majestic Watch уникален, е начинът, по който очарова зрителя.

by Andre Caputo

 

Wise Wireless Sensor

 

Уникален хардуер и изчислителни функции за точно измерване на сърдечния ритъм, честотата на дишане и жизнените показатели без носими устройства. Иновациите включват минимизиране на безжичните смущения и монтиране на седем антени в пространство с размер на монета.

by Yihong Qi and Alex Qi