Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Ако сте вдъхновен ценител на изящния дизайн или самият вие сте творец дизайнер, тогава сигурно вече имате представа за магията, която A’Design Awards от години насам внася в света на дизайна. С вече утвърдени традиции, които се увеличават с всяка изминала година, този великолепен конкурс обединява на едно място сериозен сбор от дигитални платформи и сайтове, събиращи всяка година най-изисканите и вдъхновяващи дизайнерски творения от всички краища на света. Нашето издателство гордо носи призванието за дългогодишен партньор на това изключително събитие и сега с нова доза нетърпение ви приканваме да се включите в него! Във всеки от вас със сигурност се крие потенциал, способен да постигне слава на световната сцена, както вече направиха това мнозина български творци.

Първоначалните регистрации приключват в края на септември!

Номинирайте своя дизайн сега – на този линк!

Вдъхновяващият свят на дизайнерите

Но какво прави A'Design Award толкова специален? Този конкурс е безспорно най-голямото и най-разнообразно събитие в областта на дизайна. Конкурсът вече е надминал всякакви граници и конкуренти и предлага възможност за участие на дизайнери от всички региони на света. В него се оценяват и отличават както концептуални проекти, така и готови продукти и услуги. И няма значение дали сте дизайнер с десетилетия опит или начинаещ такъв – в наградите има място за всеки. A’Design Awards предлага широка гама от дисциплини, в които можете да изпъкнете. Без значение дали сте архитект, моден дизайнер, графичен дизайнер или иноватор в друга област, A'Design Awards има подходяща категория за вас. Наградите не се ограничават само до признание и почит от колегите ви. Те ви дават възможност да представите вашите творения пред световната общественост. Победителите получават международна и глобална видимост, което означава, че тяхната работа достига до хора от всички краища на земята.

Традицията на A’Design Awards

Наградата за дизайн не е обичайното отличие за дизайн; няма просто първо, второ и трето място. Това е така, защото ежегодно в сайта се получават някои от най-добрите дизайни в света в стотици категории, дело на десетки хиляди дизайнери. Избирането например само на трима победители не би допринесло за целта на конкурса – насърчаване и създаване на глобално признание и разбиране на добрия дизайн с цел развитие на обществото. Затова ежегодно биват награждавани 20% от най-добрите проекти с признания в платинено, златно, сребърно, бронзово и желязно ниво. Платинените проекти са тези, които са в топ 1% от всички подадени проекти. Може да ги считате и като "първо място", като обикновено има само един във всяка категория с изключение на по-големите категории, където може да има няколко "първи места". И тъй като са наградени винаги най-добрите 20% от всички представени проекти, то ежегодно се награждават хиляди дизайнери и още повече проекти. Любопитно ли ви е да ги видите?

Разгледайте www.awardeddesigns.com или competition.adesignaward.com, където са представени и популяризирани най-добрите дизайнерски произведения.

 

Стотици отделни категории за участие

Наградите са организирани в 100 основни категории за награди за дизайн + 22 скрити категории с десетки хиляди подкатегории, за да се гарантира, че дизайнът от всички аспекти на бизнеса, изкуството, архитектурата, инженерството и технологиите могат да бъдат класифицирани. Този подход дава уникалната възможност ежегодно да се откриват водещи дизайнери във всяка една дизайнерска индустрия, област, категория или дисциплина. Ето само няколко от тях: Награди за промишлен дизайн, Награди за архитектурен дизайн, Награди за продуктов дизайн, Награди за комуникационен дизайн, Награди за дизайн на услуги, Награди за моден дизайн. Всички категории са достъпни на адрес: competition.adesignaward.com

Посетете DAC – Design Classifications, още днес, за да научите кой е най-добрият дизайнер и в коя категория дизайн. Резултатите от наградата A'Design Award се превеждат и публикуват на 108 езика, което превръща наградата A'Design Award в едно от най-международните и глобални отличия за дизайн в света, което достига до почти цялото население на земята на родния им език.

Не една, а множество награди!

В статиите си през годините вече няколко пъти сме споменавали колко много предимства и предметни стимули получава всеки участник, особено ако е победител в някоя категория от наградите. Ако сте сред стотиците щастливци, които на финала на конкурса ще получат шанс за допълнителна известност, трябва да знаете че ще се радвате на сериозен брой екстри – участие в изложбата и галавечерята, специален годишник, съдържащ информация за всички победители, възможност за повече публичност и публикуване в различни световни медии, включване в официалната класация, специален сертификат и красивото 3D принтирано лого на A’Design Award. Може би за вас ще е изненада, но ще получите още дори превод и представяне на вашето участие на над 100 езика (разбира се, заради партньорските медии), специално интервю и още много други. Уникалния брой екстри, които ще получите, може да разгледате на този линк.

 

Жури от подбрани експерти

За наградите през сезон 2022–2023 се разчита отново на голямо и впечатляващо жури! В него влизат 224 независими оценители, обединени с една идеална цел – да изберат най-добрите дизайнерски творения и да съставят журито на академията за дизайн. Тези експерти от цял свят илюстрират разнообразие във всички смисли – възраст, пол, раса и професионален опит. Сред тях са членове на прочути медии и дори учени.

Но защо този разнообразен състав на журито е толкова важен? Отговорът е сравнително прост – желанието за честни и обективни оценки, които да следват стриктна методология. За да имате доверие в процеса на оценките, трябва да имате уважаемо и разностранно жури, способно да цени разнообразието на дизайнерските творби. В този ред на мисли журито е съставено изцяло от утвърдени дизайнери, учители, предприемачи, журналисти и издатели – хора с дългогодишен опит и специализирани технически познания. За да се избегне всякакъв конфликт на интереси, членовете на журито не могат да бъдат служители на компании, които участват в конкурса. Това е изключително важно изискване.

A’Design Award има и процедура за предварителна оценка, позволяваща на участниците да получат предварителна оценка на своите работи, преди да ги представят на финалното жури. Повече информация и снимки на всеки член на журито ще получите на този линк. 

Резултатите ще бъдат обявени публично на 15 април 2024 г. Посетете нашият сайт на 15 април 2024 г., за да видите новите отличени водещи световни проекти, идеи, тенденции и концепции за 2024 г.

Регистрацията за участие в конкурса A'Design Award & Competition 2023–2024 вече е отворена. Регистрирайте се и качете своя проект днес, за да разберете колко добър е вашият проект: получете безплатна предварителна оценка. Елате и се регистрирайте ТУК!

 

А сега разгледайте няколко топ дизайнерски проекта от последните няколко сезона на наградите

 

Maitreya Dharma Hall on Abandoned Mine

by Guanghai Cui
 

 

 

Sunac Snow Park Ski Resort

by Gao Shanxing
 

 

 

Kunming Zhonghaihui Delhi Garden Sales Department

by Du Wenbiao
 

 

 

Vicutu Concept Flagship Store

by Antistatics Architecture
 

 

 

Guo Cui Wu Du Chinese Baijiu

by Xiongbo Deng
 

 

 

Eureka Lounge Chair

by Beijing Yeak Tech Co. Ltd.
 

 

 

Reflex Pendant Lamp

by Alexey Danilin
 

 

 

Simple Freestyle Wireless Charger

by Yong Zhang
 

 

A6Plus Television

by Konka Industrial Design Team
 

 

 

Iedde Mussel Knife

by Giuliano Ricciardi
 

 

 

Serel Passion Smart Washbasin

by Serel Design Team
 

 

 

Tenki Spliced Magnetic Attraction Toy

by Linglin Liang
 

 

 

Pepsi Black x Star Wars LTO China Brand Packaging

by PepsiCo Design & Innovation