Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Забързаното ежедневие в съвременния свят невинаги е съвместимо със здравословния начин на живот. В същото време константно размишлявате върху това, как да се погрижите за здравето си и да се чувствате още по-добре. В последните години технологиите напреднаха до степен, че превърнаха в "умни" почти всяка джаджа и уред около нас. Получихме различни носими устройства като часовници и фитнес тракери, които следят жизнените показатели и ни помагат да оптимизираме начина си на живот и часовете, прекарани в залата за упражнения.

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

Самите уреди в нея също поумняха - вече имаме пътеки за бягане, тренажори и дори тежести с висока степен на автономност, които са способни да играят ролята на наш виртуален треньор. Те изчисляват най-подходящите за нас упражнения, следят натовареността на организма и дори ни мотивират, като ни дават възможност да пуснем любимата си музика, докато се потим в името на изваяната фигура и здравото тяло. В този ред на мисли ви предлагаме няколко умни продукта, с които ежедневието ще е минимум приятно! Чрез тях ще подобрите нагласите си спрямо диетите, физическото състояние, съня. Не на последно място ще укрепите вашето здраве.

Фитнес гривна Huawei Band 4

 

Тази незаменима фитнес гривна предоставя подробни данни като сърдечен ритъм, честота на сърдечния ритъм, брой крачки, разстояние, скорост, калории и др. Така можете да се настроите за по-добра тренировка и упражнения. Помага на потребителите да променят навиците си, да подобрят грижата към физическото си състояние, както и да се хранят и спят по-добре. В комбинация със смартфон с инсталирано приложение Huawei Health (налично за Android и iOS), смарт гривната, смарт гривната Huawei Band 4 изгражда цялостна система за събиране на изчерпателна информация за активността на потребителя през деня. Вграденият USB вход на Huawei Band 4 може да се използва с обичайните USB зарядни устройства, за да го зареждате навсякъде и по всяко време. Едно-единствено зареждане захранва гривната за повече от 6 дни. Благодарение на професионалните оптични устройства, обработващи чипове и AI алгоритъм, Huawei TruSeen следи сърдечния ритъм с прецизна точност. Също така осигурява интелигентни напомняния чрез вибрации, ако сърдечният ви ритъм надвишава средните максимални стойности. В нощен режим дискретната светлина гарантира слаба забележимост за по-добър сън. Софтуерът също проследява сърдечния ви ритъм по време на сън, за да разпознае четирите фази на съня и да анализира качеството му. Освен че идентифицира 6 вида проблеми със съня, той дава предложения как да се насладите на по-добър сън.

- Цена: 79.90 лева*

 

Безжични слушалки Philips ActionFit TASH402BK/00

 

Независимо дали ви се налага да ги носите по необходимост (т.е. да не пречите на околните, докато слушате любимата си траш банда във фитнеса), или просто искате да запазите цялата звукова мощ на любимия си филм или игра за себе си, слушалките са сред най-популярните аксесоари за спортисти, геймъри, киномани и аудиофили. И ако случайно сте пропуснали да се влюбите в конкретен модел, слушалките Philips ActionFit TASH402BK/00 са достоен кандидат за това.

Меките, дишащи възглавнички на наушниците са пълни с охлаждащ гел. Тоест колкото и усилено да работите, слушалките остават хладни върху кожата ви. Възглавничките също могат да се свалят за лесно почистване, което е задължително, когато ги ползвате редовно във фитнес залата. А не се притеснявайте да го правите, защото като истински спортни слушалки те са оценени по стандарта IPX4 за устойчивост срещу пръски. Устойчиви са на пръски от всяка посока и могат да издържат повече от просто малко пот. Можете да тренирате толкова усилено, колкото искате дори и когато вали.

Дори без да слушате нищо, чашките са изключително плътни и коженото уплътнение обгръща меко ушите ви, спирайки всички излишни звуци от околната среда. Уплътнението е едновременно доста дебело и изключително нежно, така че да не се притеснявате от продължителни сесии със слушалките.

Приятните изненади продължават, когато най-сетне пуснете самите  слушалки в употреба. Звукът е невероятно плътен, а изолацията на големите чашки си казва думата. Всяка дума и всеки звук отекват ясно и отчетливо в главата ви, сякаш се раждат там, а не идват по някакъв кабел. Звуците са силни, говорът е кристален, а плътността, която доставят обгръщащите ухото ви слушалки, наистина е забележителна. И най-важното - подгответе се за дълги сесии с предпочитаните упражнения, защото Philips ActionFit предоставят до 20 часа непрекъснато възпроизвеждане на всякакво аудио съдържание. А ако се нуждаете от допълнителна мощност, бързото зареждане ви осигурява още 2 часа време за възпроизвеждане след само 10 минути зареждане.

Със своята отлична комбинация от високо качество и разнообразни функции този комплект може да бъде много добър вариант за всеки фитнес почитател, геймър, кинолюбител или меломан, който иска да остане насаме със любимите си звуци.

- Цена: 139 лева*

 

Бягаща пътека TEMPO 10

 

Бягащите пътеки са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали спортисти. Ако не можете да отделите време за тичане на открито, бягащата пътека е идеалното решение за вас. Пътеката е основен кардио уред във всяка една фитнес зала или домашен фитнес.

Бягащата пътека TEMPO 10 има 12 предварително зададени тренировъчни програми и максимална скорост до 16 км/ч. Магнитният ключ пък позволява незабавно спиране на лентата в случай на небалансиране. За настроение по време на тренировка може да слушате МР3 файлове чрез вградени тонколони, разполагащи с вход за слушалки, както и Bluetooth връзка. Уредът е снабден с компютър със 7-инчов LCD дисплей със синя светлина. Показанията на компютъра включват скорост, време, разстояние, калории, пулс, телесни мазнини, наклон и др.

- Цена: 1590 лева*

 

Умен часовник Fitbit Ionic

 

На пръв поглед Fitbit Ionic прави доста от нещата, които хората очакват от един смарт часовник. Чрез него можете да слушате музика, да правите мобилни плащания, показва известия от телефона ви и др. Истината обаче е, че джаджата може още много повече. Тя проследява активността през целия ден - следене на крачки, изминато разстояние, изгорени калории, изкачване и извършваната активност в минути. Разполага с PurePulse Heart Rate сензор за измерване на сърдечната честота, както и с алгоритъм за динамични персонални тренировки. Налице е автоматично проследяване на съня, преглед на продължителността и качеството, заедно с напомняне кога е време да се раздвижите. SmartTrack функцията пък автоматично разпознава и записва вида на извършваната активност, създавайки истински персонален дигитален треньорски комплекс. Часовникът е водоустойчив до 50 метра и с Gorilla Glass 3 сензорен дисплей с устойчивост към надрасквания, за да не се налага да го сваляте нито в басейна, нито при похода към върха.

Цена: 685 лв.*

 

Withings Smart Body Analyzer

 

Името му казва всичко. Това не е просто кантар... това е анализатор на тялото! Той не само ще ви каже вашето тегло, но и много друга ценна информация, използвана за придобиване на по-добро здраве и физическа кондиция. Уредът предоставя информация за вашата мускулна маса, процент за телесните мазнини и дори сърдечната ви дейност.

Той е дори съвместим с много приложения за фитнес (повече от 60 много популярни програми), така че можете да съхранявате и използвате предоставените показатели. Вашият курс на обучение, напредък и статистика може да се запишат за подобряване на ежедневните навици (хранене, упражнения, релакс) с цел по-добро представяне във времето.

Кантарът дори проверява качеството на въздуха чрез измерване на температурата и въглеродния диоксид. С измерените резултати софтуер съставя графика с важни данни и ви предупреждава кога трябва да проветрите стаята.

Уредът автоматично разпознава човека, който се качва върху него - Withings Body Analyzer е кантар, направен за цялото семейство. Може да запаметява и разпознава до 8 потребителя. Всеки може да има независим създаден профил и възможност за достъп по всяко време.

Цена: 249 лв.*

 

Бутилка Thermos 24 Ounce Hydration Bottle

Кой каза, че най-добрите приспособления за фитнес имат общо само с електронни устройства?

Това е грешка! Нашите устройства - както вече споменахме - включват всички онези „умни“ инструменти, които използваме, за да направим упражненията и живота си по-лесни и по-приятни като цяло! Понякога те са гривни, тренажори или часовници, друг път магията е скрита в бутилката - буквално.

Thermos 24 Ounce е бутилка... но определено не е обикновена! В случая говорим за „умна“ бутилка, способна да измерва приема на течности въз основа на ежедневната хидратация, необходима за вашето собствено тяло, и на базата на вашата лична информация за здравето ви.

Например, ако сте от хората, които се потят повечко, всеки ден има по-голямо количество вода. Възможно е да имате и някакво медицинско състояние, което да налага повишен прием. Или пък просто е лято и нуждата от течности се увеличава.

Бутилката е способна да отчете правилно температурата в реално време за точно изчисляване на приема на течност. Така вече не се налага на притежателя ѝ да опитва съдържанието, за да проверява дали течността е топла или гореща.

Освен това батерията ѝ издържа за пълен 12-часов период.

Цена: около 35 долара*

Мускулен стимулатор PowerDot

 

PowerDot е първият в света смарт мускулен стимулатор. Той използва електро импулси, за да активира мускулните ви влакна, така че да станат по-силни и да се възстановяват по-бързо. Свържете PowerDot с мобилното приложение, свържете Bluetooth сензора и изберете целената мускулна група. Клинично доказан, безболезнен и без FDA - толкова е лесно! Powerdot е безжичен, компактен и ултра лек и може да се носи комфортно дори по време на тренировка. Перфектното решение за всеки активно трениращ, който цели по-добри резултати и по-ефективно възстановяване на мускулите си.

Електронната мускулна стимулация (EMS) безболезнено активира мускулите ви, засилва действието на лимфната система и засилва притока на кръв към желаните зони. Като краен резултат тялото ви получава идеална среда за по-бързо и ефективно възстановяване и цялостно усещане за отпочиналост.

Мобилното приложение PowerDot за iOS и Android ви ръководи при първите стъпки, за да стартирате работата със стимулатора веднага. Отворете приложението, изберете програма и вижте как и къде да поставите предварително заредените сензор и електроди и сте готови.

Цена: 589 лв.*

 

* Препоръчителна цена.