Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Вероятно вече имате представа какво представлява световноизвестният конкурс A’Design Awards, събиращ всяка година най-класните и качествени дизайнерски творения под един покрив? Като партньор на това събитие ние периодично ви напомняме, че всеки от вас има шанс да се изяви на световната сцена, както това вече са направили доста наши сънародници.

A'Design Award е най-големият световен конкурс в областта на дизайна, награждаващ множество дизайнерски постижения, концепции, продукти и услуги. Това е една чудесно обмислена, справедлива, етична и конкурентна платформа, в която могат да участват цели компании, дизайнери или новатори от всякакви области с различни нива на опит и огромен брой дисциплини, в които да се конкурират. Наградите имат за цел да осигурят глобална аудитория за победителите, за да покажат своите успехи и таланти.

Затова отново каним всеки дизайнер и творец да не пропуска да участва в поредната надпревара и да номинира своя дизайн тук

 

Наградите, предимствата и журито

Наградите и конкурсите за дизайн се организират в най-различни категории, така че всеки от вас да може да намери своята област, без да се притеснява, и да има самочувствието да се изяви. Те са цели 100, като ние няма как да проследим и покажем всички тях. Но за нашата медия, както знаете, по-интересни категории са технологичните, архитектурните, домашният дизайн и обзавеждане, автомобилните и свързаните с транспорта, потребителската и домашна техника, роботите и много други. Всички категории можете да разгледате на този линк.

И преди сме говорили за множеството предимства, които получава всеки участник и победител в наградите. Но ако сте сред стотиците щастливци, които получават шанс за повече известност, ще получите директно сериозен брой екстри – участие в изложбата и галавечерята, специален годшник с всички победители, възможност за публичност и публикуване в различни медии, включване в световната класация, специален сертификат и 3D принтирано лого на наградите, превод и представяне на участието ви на над 100 езика, специално интервю и още много други. Огромният брой екстри, които ще получите може да разгледате на този линк.

За годишните награди сезон 2020-2021 г. са определени цели 211 членове на журито, формиращо Международната академия за дизайн. То е съставено от професионалисти в областта на дизайна, членове на известни медии и учени. И за това си има причина – защото в основата на всяка награда за добър дизайн, в допълнение към честната оценка и оценката по обширна методология е наложително да има силно и експертно жури, което оценява подадените заявки. Затова журито се състои от признати и опитни международни дизайнери, преподаватели, предприемачи, журналисти и издатели, които наистина могат да валидират и оценят дизайна, използвайки своята мъдрост, опит, специализация и технически познания. Освен това, за да се избегне конфликт на интереси, членовете на журито не могат да са служители на участващи в конкурса компании. За да създаде допълнителна стойност за участниците, A’Design Award още от основаването си са въвели и процедура за предварителна оценка, която помага на участниците да получат представа за работата си, преди още да започнат да участват във финалите на конкурса за дизайн. Информация и снимки за всеки член от журито можете да получите тук.

 

10 победители от миналогодишното издание на A’Design Award

Както винаги, ще ви представим и няколко прекрасни победители от предходната година, чиито творения няма как да не ви впечатлят.

Гледайте и се вдъхновявайте!

 

Cola Food Delivery Robot 

Cola е безпилотен робот за доставка, използван в хотели, ресторанти, магазини и др. Оборудван с модули като специално разработено шаси, гласово взаимодействие и визуално разпознаване, Cola може да извършва автоматична доставка, да поздравява и привлича гости, да извършва гласови взаимодействия. Има напълно автономно позициониране и навигация и независимо избягване на сблъсъци. Той е предназначен да помогне на бизнеса да подобри ефективността на услугите, да намали оперативните разходи и да подобри имиджа.

by Chao Dong

 

Spring Multifunctional Chair 
 

Този многофункционален дървен стол, проектиран по модерен начин, се трансформира само с едно натискане на бутон чрез вградени пружини, създаващи компресия вътре в него. Може да се използва в малки помещения, които се нуждаят от повече пространство. Тези столове могат да се поставят като два стола и маса. Всички размери са проектирани според стандартната ергономия на човешкото тяло.

by Navid Ghandili

 

Constellation Lighter Packaging 
 

Стойка за продажба на запалки Zippo, привличаща потребителя чрез уникалния си дизайн. Запалките могат да се поставят директно върху вътрешната опаковка, тъй като има магнити прикрепени отдолу.

by Sunhwa Lee and Wenyuan Chen

 

Gait Analysis Robot Medical Health Measurement System 
 

Роботът проследява обекти и изпраща данни за анализ в облачна база данни, позволява измерване на много повече елементи отпреди и е полезен за медицински грижи, рехабилитация, поддържане на здравето и др. Той ще може да помогне за ранно откриване и превенция на заболявания.

by Anri Sugihara

 

 

Ruyi Exhibition Center 
 

Проектът се намира във финансовия център Longhu, Zhengzhou, Китай.

by Kris Lin

 

Living The Noom Housing 
 

Wellness Living центрове за предотвратяване на здравословни проблеми и култивиране на по-здравословни навици. Устойчивостта е задължителна в архитектурата и проектът насърчава намаляването на използването на ресурси чрез пасивен и биоклиматичен дизайн. Гъвкавият живот се постига чрез проектиране на сграда с отворен план, която може да бъде конфигурирана в множество опции и да задоволи различни нужди.

by Sanzpont Arquitectura

 

Lexilight Reading Lamp 
 

Lexilight, който комбинира както импулсна, така и модулирана светлина, изтрива огледалната картина, която вижда човек с дислексия. Този човек вече може да чете по-лесно, по-бързо и по-дълго без натоварване на очите. Силата на този дизайн е това, което дизайнерите наричат ​​ефект на приемане. Дислексията е недостатък, който хората искат да се скрият, но дизайнерите правят тази лампа желан обект за деца, тийнейджъри и възрастни. Децата я виждат като малка фигура, тийнейджърите и възрастните виждат стилна лампа и хубаво произведение на изкуството.

by PAD Design Studio

 

Voltbox Speaker Charging Station 
 

Voltbox е патентовано преносимо зарядно устройство с два прибиращи се кабела за зареждане, които зареждат устройства с Android и iOS и два бързо зареждащи се USB порта. Той зарежда 4 устройства наведнъж и възпроизвежда любимите мелодии на Bluetooth високоговорителя.

by Ricardo da Silva

 

Velosione Electric Bicycle 
 

Velosione е устойчив електрически велосипед за масово производство. Това е първият електронен велосипед с рамка, произведена с помощта на усъвършенствани термопластични композити и геометрия на затворена тръба. Леката геометрия на куха тръба предлага по-висока твърдост и еластичност от алуминия, здрава и дълготрайна. Модулните форми предлагат различни размери на рамката при ниски допълнителни разходи чрез използване на хай-тек инструменти за леене под налягане.

by DO:IT Solutions

 

Samsung Bot Chef Robotic Arm 
 

Samsung Bot Chef е продуктова концепция, която пренася авангардната роботика у дома. Проектиран да работи съвместно с хора в кухнята, Bot Chef може да помогне за нарязване, разбъркване, подправяне и приготвяне на перфектната храна чрез прости гласови взаимодействия. Bot Chef може да чете, разбира и възлага задачи за обикновени рецепти чрез използване на естествен човешки език и е проектиран да използва ежедневните кухненски инструменти и прибори.

by Think Tank Team

 

Напомняме ви, че крайният срок за редовното подаване на документи за участие е 30 септември 2021 г. След това участниците и техните предложения се обработват, а резултатите с победителите ще бъдат обявени публично във всички партньорски медии по света, вкл. HiComm на 15 април 2022 г. Избрани победители и резултатите ще бъдат публикувани в специална статия на нашия сайт на тази дата.

Затова не пропускайте да номинирате своя дизайн тук!