Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Всички знаем колко важна е прецизността на дисплея не само, когато играем игри, а най-вече когато работим или създаваме съдържание, където детайлите и точното възпроизвеждане на цветовете трябва да са на изключително високо ниво, за да можем да се похвалим с един перфектен краен продукт. За да отговори на тези високи изисквания, Samsung създаде новата моделна линия ViewFinity. От нея ще ви запознаем с два представителя – 27- и 32-инчовите монитори, които спокойно можем да наречем „перфектния инструмент“ за всеки дизайнер, художник и творец на всякакво съдържание.

 

Фин и привлекателен дизайн

Първото нещо, което хваща окото при ViewFinity S80PB, е неговият елегантен дизайн. Мониторът разполага с ултратънка рамка, която му придава модерен и изискан вид. Големите размери на екрана са перфектни както за всеки тип задачи, така и за завладяващо забавление, а здравата и в същото време много тънка метална стойка предлага отлична стабилност. Мониторът също така осигурява ергономични настройки, които ви позволяват да го накланяте напред и назад и да завъртате и регулирате височината, за да намерите оптималната позиция за гледане. Изключително полезна опция е промяната от пейзажна в портретна ориентация на дисплея, която много от занимаващите се с професионален дизайн биха оценили подобаващо, тъй като така ще могат да получат оптималната и оригинална форма на съдържанието, върху което работят.

 

Дисплей от висока класа

Качеството на дисплея на Samsung ViewFinity S80PB е изключително. Мониторът разполага с IPS дисплей със зашеметяваща 4K UHD резолюция (3840 x 2160 пиксела), която осигурява невероятна яснота и острота. Цветовете са живи и точни благодарение на поддръжката на 1.07 милиарда цвята (98% обем на цветовете по стандарта DCI-P3). От своя страна технологията HDR 400 (High Dynamic Range) допълнително подобрява визуалното изживяване, като предоставя още по-широка гама от цветове и подобрен контраст, особено в тъмните сцени, което е слабост при моделите без тази опция. Уникалната фирмена технология на Samsung – Quantum Dot, осигурява по-широк цветови обхват и по-точно възпроизвеждане на цветовете, което е от решаващо значение при работа с графика и дизайн. Друго, което прави силно впечатление относно картината, е, че тя остава ясна и непроменена дори при излагане на ярка дневна светлина. Това ще ви позволи да виждате съдържанието на дисплея по всяко време на денонощието, като причината за това е, че S80PB е първият в света монитор, снабден с матов екран без отражения и отблясъци, който е сертифициран от UL. ViewFinity S80PB предлага също така и впечатляваща честота на опресняване от 60 Hz, осигурявайки доста плавно движение по време на бързите кадри от игрите или възпроизвеждането на видео. Времето за реакция от 5 ms довежда почти до минимум замъгляването на движението, което го прави подходящ за ежедневните игри. Въпреки че може би не е идеалният избор за професионалните геймъри, които изискват по-високи честоти на опресняване и бърза реакция, моделът може да предложи отлична бързина и точност на кадрите в почти всяко отношение.
Като цяло, ако се занимавате със сериозна дейност, например ако сте художник-аниматор, работите в сферата на медиите или сте дизайнер и искате максимална доза резолюция, детайлност и точни цветове, ViewFinity S80PB е мониторът, на който може да заложите.

 

Богат избор за свързване и функции

Samsung са оборудвали ViewFinity S80PB с голям набор от опции за свързване. Те включват два HDMI 2.0 порта, един DisplayPort 1.4 и жак за слушалки. Черешката на тортата тук е наличният USB-C порт, който е снабден с LAN порт и позволява лесно свързване към широка гама от устройства, включително и на лаптопи, които нямат LAN порт. Освен бърз пренос на данни USB-C портът поддържа и функцията за 90W зареждане на устройствата, което е удобна функция за потребители със съвместими лаптопи или смартфони. Няма начин да не оцените този интегриран USB хъб, тъй като той ще ви позволи да свържете огромен брой периферни устройства директно към монитора, редуцирайки до минимум бъркотията от кабели на бюрото ви. От разширените функции на монитора може да споменем наличието на „Картина в картината“, функцията PBP (Picture-by-Picture), която позволява извеждането на екрана на монитора на картина от две външни устройства едновременно при запазване на оригиналната резолюция на съдържанието, както и специалния режим Eye Saver Mode, който намалява напрежението в очите и осигурява комфорт дори при продължителните работни сесии.
Потребителският интерфейс и контролите на ViewFinity S80PB са удобни и интуитивни. Менюто на екранния дисплей (OSD) позволява лесна навигация през различните настройки, включително яркост, контраст, цветова температура и предварително зададени настройки на картината. Контролният джойстик, разположен в задната част на монитора, опростява процеса на настройка, осигурявайки още по-голям комфорт и избор, преди да започнете работа.

 

Заключение:

Samsung ViewFinity S80PB е забележителен монитор, който съчетава зашеметяваща картина, елегантен дизайн и набор от удобни функции. Със своята 4K UHD резолюция, поддръжка на HDR и живи цветове той осигурява както комфортна работа за създателите на съдържание, художниците, фотографите и графичните дизайнери, така и впечатляващо възпроизвеждане на филмите и игрите в свободното ви време. Въпреки че може да не допадне чак толкова много на професионалните геймъри, търсещи по-високи честоти на опресняване, моделът е солиден избор за ежедневна употреба, работа и развлечения. Ако все още търсите своя професионален и висококачествен 4K монитор, със сигурност си заслужава да включите в листата си и някой от двата представителя на серията Samsung ViewFinity S80PB.

Снимки: Samsung