Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Днес няма да си говорим за спецификации и характеристики, а за възможности. Светът около нас константно еволюира, при това с главозамайваща скорост. Понякога е трудно да смогваме и тогава ни е нужна малко помощ. Нека дам пример, за да обрисувам по-добре картината, която визирам.

Представете си следната ситуация – сутрин е, бързате за работа, нямате време за губене, а ключовете ви сякаш са изчезнали от лицето на Земята. Познато? Това вече е проблем от миналото, защото сега може просто да закачите Galaxy SmartTag като ключодържател за тях и само с едно поглеждане към екрана на смартфона си ще научавате точното им местоположение. Решихме проблема с ключовете, но сега пък слушалките липсват, а вече трябваше да сте тръгнали към офиса. Няма нужда от паника, понеже с апликацията SmartThings Find откривате вашите Samsung слушалки за нула време, без значение колко са далеч. BLE сигналът им може да бъде доловен дори да са на друг континент. А защо са на друг континент? Защото последния път, когато ходихте с половинката си на екзотична почивка, слушахте музика заедно по време на полета, използвайки Music Share. Много удобно приложение, което позволява да пускате песни на други Bluetooth устройства, като избягвате досадния процес на свързване и не е нужно да изключвате собствените си слушалки. Връзката винаги се осъществява безопасно, понеже всеки смартфон на Samsung притежава криптиран код за достъп, който е уникален и така прави хакването им много по-сложен процес.

Прозорец към нова галактика

Най-вероятно вече се досещате какво е общото между тези функции – всички те могат да бъдат използвани с новите устройства от Galaxy A серията на Samsung - A52, A52 5G и A72. Причината да избера за пример точно тези модели е, че освен ролята, която играят като вход към екосистемата на Galaxy, те са страхотни устройства. Основната им камера притежава оптична стабилизация, което означава край на размазаните снимки, особено вечер, когато трябваше да задържаме дъха си няколко секунди в опит да сме достатъчно неподвижни, за да се получи хубав кадър. Сега механизъм се грижи за това и е още по-полезен, когато се заснемат видеа, чиито параметри регулираме по наш вкус с Pro режима. Можем да имаме и двете в едно, защото ни дават възможността  да правим снимки по всяко време, докато заснемаме 4K клипове.

Основните разлики между трите модела са размерите на екрана, мощността на батерията, опресняването на екрана и телефото камерата, която е налична само при Galaxy А72. Както предполага и името на Samsung Galaxy A52 5G, разликата с базовия модел е най-вече в свързаността. Нека се върнем за момент към дисплея, понеже и при двата смартфона той работи със скорост 90 Hz, а при A52 5G с цели 120 Hz. Това значи 90 или 120 опреснявания в рамките на секунда. Няма да може да ги преброите, но определено ще усетите разлика в сравнение със стандартните 60 Hz.

Тъй като обикновено вечер имаме повечко време да се поровим из телефоните си, ще се радвате да разберете, че тези модели имат сертификат Eye Comfort Shield, който предпазва очите ви от натоварване и има голяма вероятност да ви спести няколко мигрени. Ако сте от хората, които използват свободното си време през седмицата да наваксат с любимите сериали, значи трябва да пробвате двойните стерео говорители с Dolby Atmos. Това е една от новостите в Galaxy A серията. За запалените геймъри има Advanced Game Booster, който оптимизира изживяването, независимо какво играете, с подробни статистики за състоянието на устройството, опция за блокиране на известия, докато играете, и още няколко готини екстри.

А като „Амбициозен“

Колко ще издържат трите смартфона, до голяма степен зависи от това, за какво и колко ги използвате. За по-неактивни потребители един пълен заряд на батерията може да се равнява на два дни работа. Независимо дали сте от този тип, или пък винаги носите външна батерия със себе си (за всеки случай), AI Power Saving опцията ще удължи времето до включване в зарядно.

Именно защото всички сме различни, използваме за различни неща телефоните си, а и гледаме на тях по различен начин, Galaxy А52, А52 5G и A72 идват в различни цветове, така че да бъде задоволен всеки вкус. Awesome Black (черен), Awesome White (бял), Awesome Blue (син), Awesome Violet (виолетов) са четирите опции, когато говорим за външен вид. Без значение кой ще ви допадне най-много, може да сте сигурни, че моделът ще е напълно устойчив на вода и прах, дори и да бъде изцяло потопен на дълбочина от 1 метър. Моделите са защитени и софтуерно благодарение на Samsung Knox – платформата на компанията, която надеждно предпазва системата от пробиви.

Galaxy A серията прави достъпни куп невероятни функции, предлагани от екосистемата на Samsung, а вече и за по-дълго време. Освен това Galaxy A52, А52 5G и A72 са съпътствани от три големи ъпдейта на операционната система и четири години месечни ъпдейти за сигурност. Това е нещо нечувано досега в този клас устройства. Една перфектна симбиоза между хардуер и софтуер.

Снимки: Samsung

Вижте още: Samsung Galaxy Z Fold 3 и Z Flip 3 ще са с 20 процента по-евтини