Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Samsung Electronics представи днес новите Galaxy Ring, Galaxy Watch7 и Galaxy Watch Ultra. С тях силата на Galaxy AI се разгръща пред още повече потребители, а носимите устройства осигуряват още по-пълноценно уелнес изживяване.

Новите попълнения в портфолиото от носими устройства на компанията са от ключово значение във визията на Samsung как Galaxy AI да подобрява дигиталното здраве, предоставяйки индивидуални данни и персонализирани здравни решения, които позволяват по-задълбочена грижа за себе си всеки ден. Важен фактор в този процес е получаването на точна, подробна и усъвършенствана информация, а иновациите на Samsung, натрупани на база опита през годините, при сензорите на Galaxy Ring, Galaxy Watch7 и Galaxy Watch Ultra допринасят за постигането на тази цел. Galaxy Ring осигурява мониторинг, наблюдение и персонализирани данни, носи се удобно на пръста дори и по време на сън. Galaxy Watch7 подобрява максимално състоянието чрез персонализирани тренировки заедно с интелигентни възможности за проследяване здравните показатели и профилактика. Galaxy Watch Ultra - най-новото попълнение в линията Galaxy Watch - е най-ефективният смарт часовник на Samsung досега, създаден за нови предизвикателства.

„Най-новите предложения в нашето портфолио от носими устройства интегрират най-съвременните технологии и иновации на Samsung. Те ще ви позволят да се грижите още по-добре за здравето и физическата си форма с полезни съвети за превенция“, коментира ТМ Рох, президент и ръководител на Mobile eXperience Business в Samsung Electronics. „Информацията, насоките и резултатите, които предлагат Galaxy Ring, Galaxy Watch7 и Galaxy Watch Ultra, ще помогнат на потребителите да приложат тези данни на практика и дават началото на една изцяло нова ера от оптимизирани интелигентни здравни услуги.“

 

Galaxy Ring: лесна грижа за здравето, която започва със съня

                                                                                                                

Galaxy Ring предлага опростен, но ефикасен подход в грижата за здравето, като използва доказаната сензорна технология на Samsung в най-малката и дискретна форма, и предоставя полезна информация за индивидуалното състояние. Разработен за денонощна грижа за здравето, Galaxy Ring е супер лек, с тегло от 2.3 грама до 3.0 грама, което гарантира комфорт при продължително носене. Отличителната му вдлъбната повърхност е изключително стилна, като същевременно осигурява издръжливостта на устройството. С коефициент за водоустойчивост 10 ATM и титаново покритие клас 5 можеш спокойно да носиш Galaxy Ring навсякъде, без да се притесняваш. Наслаждавай се на непрекъсната употреба с до седем дни живот на батерията и се възползвай от специално разработения кейс за бързо зареждане, който има красиво LED осветление, индикиращо степента на заряд. Остани верен на своя личен стил с три цветови варианта - титаново черно, титаново сребърно и блестящо титаново златно. В допълнение има и комплект за определяне на размера, който да ти помогне да откриеш своя подходящ размер от деветте варианта.

Galaxy Ring ти осигурява денонощна грижа, съобразена с нуждите ти. С течение на времето тази грижа става още по-надеждна благодарение на усъвършенстваната технология Galaxy AI. Всички данни са интегрирани в Samsung Health за лесен и бърз достъп в рамките на една цялостна платформа, без нужда от абонамент. Като се започне със съня, който е в основата на всичко, Galaxy Ring предлага най-добрия по рода си анализ на съня на Samsung и мощен AI алгоритъм за сън. Така потребителите могат по-лесно да разбират моделите си на сън и да изграждат по-добри навици. Наред с функцията Sleep Score (Оценка на съня) и анализа на хъркането, новите показатели за измерване на съня като движение по време на сън, латентност на съня, сърдечен и дихателен ритъм, осигуряват подробен и точен анализ на качеството на съня. Менструалният цикъл може да се следи много по-бързо и лесно чрез измерване на температурата на кожата през нощта с функцията Проследяване на цикъла.

Благодарение на холистичния подход и мотивиращите съвети, които идват с Galaxy Ring, се събуждаш свеж и готов за деня. Всичко започва с Galaxy AI, който генерира подробни данни за здравето, включващи различни здравни индикатори като Sleep Coaching. Новата функция Energy Score, която се поддържа от Galaxy AI, повишава информираността ти за това как здравето ти влияе върху ежедневието ти. Така можеш да прилагаш съветите според настоящото си физическо състояние и да насочиш ежедневните си усилия към още повече подобрения. Този резултат се изчислява посредством оценка на физическото и психическото ти състояние по четири съществени фактора: сън, активност, сърдечен ритъм по време на сън и променливост на сърдечния ритъм по време на сън. Освен това можеш да получаваш персонализирани съобщения за по-добра физическа форма благодарение на функцията Wellness Tips, която се базира на изчерпателни данни и личните интереси.

Galaxy Ring поддържа и още по-широкообхватна ежедневна грижа за здравето, като ти позволява да се информираш за състоянието на сърцето си с функцията Heart Rate Alert. Тази функция незабавно изпраща съобщения за необичайно висок или нисък сърдечен ритъм в реално време чрез приложението Samsung Health. С функцията Проверка на сърдечния ритъм в реално време получаваш допълнителни данни за сърдечния си ритъм, включително за броя удари в минута, начало и продължителност. Galaxy Ring също така ти помага да поддържаш активен начин на живот и да поддържаш мотивацията си с автоматично проследяване на ходенето и бягането чрез функцията Auto Workout Detection, както и с ежедневните фитнес подсещания с функцията Сигнал за липса на активност (Inactive Alert). Освен това можеш лесно да снимаш или да изключваш алармата на своя Galaxy смартфон с двойно натискане чрез функцията Жестове (Gestures), както и да откриваш локацията на Galaxy Ring чрез Galaxy смартфона с Открий моя пръстен (Find My Ring) на Samsung Find.

 

Galaxy Watch7: пълноценен мониторинг на здравето всеки ден

 

Galaxy Watch7 е създаден, за да могат потребителите да придобият цялостна представа за себе си и за своето здраве. Моделът Galaxy Watch7 мотивира потребителите да се стремят към по-здравословен начин на живот с още повече възможности за грижа за здравето и за отлична физическа форма. Освен това могат да следят с точност над 100 тренировки и да съставят програми, като комбинират различни упражнения с функцията Тренировъчна програма (Workout Routine). Функцията Състезание (Race) сравнява текущи и минали резултати в реално време за проследяване на резултатите и за поддържане на мотивацията. А функцията Състав на тялото (Body Composition) дава пълна представа за тялото и физическата форма.

Към новия усъвършенстван алгоритъм с изкуствен интелект за анализ на съня Galaxy Watch7 предлага и функцията De Novo Sleep Apnea, одобрена от Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ (FDA), която е опростен, но ефективен инструмент за проверка на евентуални признаци за сънна апнея. Функцията за наблюдение на сърдечния ритъм (Heart Rate Monitoring) дава реални данни и известия за необичайно висок или нисък сърдечен ритъм, а функцията IHRN (Irregular Heart Rhythm Notification) предлага възможност да се установи нередовен сърдечен ритъм, който да индикира предсърдно мъждене (AFib). Функциите за ЕКГ мониторинг и Наблюдение на кръвното налягане (КН) дават по-задълбочена представа за здравето на сърцето.

Тези усъвършенствани функции за наблюдение и персонализиране на данни са възможни благодарение на най-иновативния хардуер, който Samsung използва при Galaxy Watch7. Подобреният Сензор BioActive предлага още повече точност и изчерпателни резултати. За първи път Galaxy Watch7 позволява на потребителите лесно и удобно да следят крайните продукти на напреднало гликиране (AGEs) директно от китката си с функцията Индекс AGEs. AGEs, които силно се влияят от диетата и начина на живот, показват цялостния процес на биологично стареене и дават картина за метаболитното здраве. 

Galaxy Watch7 идва с най-мощния чип в серията Galaxy Watch и за първи път е с 3nm процесор. Процесорът е три пъти по-бърз и гарантира 30% по-добра енергийна ефективност. Освен това Galaxy Watch7 е първият смарт часовник на Galaxy, който разполага с двучестотна GPS система, която може по-точно да открие локацията ти дори в гъстонаселена градска среда. По този начин потребителите могат да са още по-ефективни където и да се намират.

Притежателите на Galaxy Watch7 могат да съчетават емблематичния за Samsung кръгъл дизайн с новите каишки за часовници, както и с дизайна с форма на вълнички и цветни шевове и с разнообразието от циферблати. Galaxy Watch7 също така осигурява и по-интуитивна и стабилна връзка между свързаните Galaxy устройства. Можеш без проблем да отговаряш на съобщения с интелигентната функция Предложени отговори, които дават адекватни отговори чрез анализиране на предишни разговори посредством Galaxy AI. С помощта на Double Pinch Gestures с лекота управляваш Galaxy Watch и свързания Galaxy смартфон дори когато ръцете ти са заети.

Galaxy Watch7 се предлага в два размера - голям и малък. Големият Galaxy Watch7 се идва в зелено и сребристо, а малкият Galaxy Watch7 – в зелено и бежово.

 

Galaxy Watch Ultra: максимална производителност и устрем

 

Надграждайки усъвършенстваните функции за мониторинг на здравето и мощния хардуер на Galaxy Watch7, Galaxy Watch Ultra - най-новото и най-мощно попълнение в портфолиото на Galaxy Watch - идва за още по-усъвършенствани фитнес режими за върхови постижения с максимална ефективност и възможности. Като продължение на концепцията за кръглия дизайн на Galaxy Watch, новият дизайн със заоблени ръбове повишава защитата и естетическата завършеност, а Dynamic Lug System за още повече комфорт позволява на потребителите да постигнат своята най-добра форма навсякъде и по всяко време.

Премиум възможностите, създадени за изключителна издръжливост, преодоляват ограниченията. Нещо повече - умните часовници се предлагат с титанова рамка клас 4 и водоустойчивост 10 ATM. Освен това Galaxy Watch Ultra работи при по-голям диапазон от надморски височини, от 500 метра под морското равнище до 9000 метра надморска височина, за проследяване на по-екстремни спортни предизвикателства като плуване в океана или колоездене в извънредни условия.

Следи своите многостепенни тренировки за триатлон от плуване, колоездене и бягане с Multi-sports tile. В допълнение новата функционална прагова мощност (FTP) за колоездене измерва точно максималната мощност при колоездене само за 4 минути с FTP показателите, задвижвани от изкуствен интелект, за да разкриеш пълния си потенциал според своите индивидуални показатели. Galaxy Watch Ultra има и подобрена персонализирана HR зона. С тази функция потребителите могат да определят сами интензивността на тренировките си според своите възможности.

С новодобавения бърз бутон (Quick Button) потребителите моментално стартират и контролират тренировките си или планират други активности според своите нужди. Освен това те могат да активират Сигналната система за безопасност. След тренировка проверяваш своите статистики с един поглед със специалните циферблати за Galaxy Watch Ultra, които могат автоматично да преминат в нощен режим за оптимална видимост дори и на тъмно. Наред с това, с максимална яркост от 3000 нита, Galaxy Watch Ultra гарантира добра видимост и при ярка слънчева светлина. За да си спокоен по време на по-дълги приключения, Galaxy Watch Ultra има най-издръжливата батерия в серията Galaxy Watch - с до 100 часа в Режим на пестене на енергия (Power Saving) и 48 часа в Режим на пестене на енергия при упражнения (Exercise Power Saving).

 

Galaxy Watch Ultra се предлага в размер 47 мм в титаново сиво, титаново бяло и титаново сребристо.

 

Galaxy Watch7 и Galaxy Watch Ultra са първите смарт часовници с Android, които идват с Wear OS 5 - най-мощната версия на Wear OS досега. С усъвършенствана производителност и енергийна ефективност Wear OS 5 гарантира, че потребителите могат да се възползват от още по-лесна употреба и да използват своите Galaxy Watch по-дълго време. Наред с това батерията е още по-издръжлива и хаби по-малко енергия от всякога. За още по-вълнуващи моменти с носимите устройства на Samsung потребителите имат достъп до различни популярни приложения директно от китката си, включително услугите Galaxy, Google приложенията, както и други любими приложения. 

Както винаги, силата на свързаната Galaxy екосистема на Samsung носи още повече предимства, за да разгърне още по-голям потенциал. Носейки заедно Galaxy Watch и Galaxy Ring, потребителите получават по-цялостен и точен анализ на здравословното си състояние. Генерираните данни са вече много по-точни и прецизни както за деня, така и за нощта и особено за съня. Освен това можеш да носиш Galaxy Ring още по-дълго, когато е сдвоен с Galaxy Watch, защото по този начин се увеличава допълнително животът на супер издръжливата батерия (с до 30%).

 

Наличност

 

Galaxy Watch7 и Galaxy Watch Ultra са в кампания по предварителни поръчки в периода 10–23 юли със следните условия:

·       Купи Galaxy Watch Ultra и вземи подарък Trail Band.

·       Купи Galaxy Watch7 и вземи подарък Fabric Band.

 

Пълните условия на кампанията могат да бъдат намерени на www.samsung.com/bg/pre-ordergalaxy

Oфициалните продажби на Galaxy Watch7 и Galaxy Watch Ultra в България започват на 24 юли в партньорската мрежа на Samsung на препоръчителни цени, както следва:

 

·       Galaxy Watch Ultra 47mm LTE - 1369 лв.

 

·       Galaxy Watch7 44mm LTE - 779 лв.

 

·       Galaxy Watch7 44mm BT - 679 лв.

 

·       Galaxy Watch7 40mm LTE - 719 лв.

 

·       Galaxy Watch7 40mm BT - 619 лв.

 

Повече информация за Galaxy Watch Ultra може да откриете тук: https://www.samsung.com/bg/watches/galaxy-watch/galaxy-watch-ultra-titanium-silver-lte-sm-l705fztaeue/

Повече информация за Galaxy Watch7 може да откриете тук:

https://www.samsung.com/bg/watches/galaxy-watch/galaxy-watch7-44mm-green-lte-sm-l315fzgaeue/

След глобалната си премиера Galaxy Ring ще бъде наличен на избрани пазари.

За новини във връзка с наличността му в България потребителите могат да следят официалните канали на марката, както и www.samsung.com/bg