За втора поредна година на 10 юли 2024 г. (сряда) Samsung България провежда екслузивното Samsung Fashion Show в сърцето на София. От 20 часа на площада пред катедралата „Св. Александър Невски“ технологичната компания Samsung и световният моден бранд Just Cavalli ще съберат на едно място почитателите на модата, музиката и високите технологии. Датата не е избрана случайно – в същия ден от 16 часа (българско време) лидерът в мобилните технологии в рамките на глобална премиера ще представи най-новите смартфони от серията Samsung Galaxy Z с интегриран изкуствен интелект Galaxy AI. Потребителите ще могат да наблюдават премиерата, излъчвана директно от Париж, на www.samsung.com/bg. А още същата вечер най-новите продукти на Samsung ще се превърнат в най-желаните модни аксесоари на модния подиум заедно с непоказвани досега модели на световния бранд Just Cavalli. Специален гост ще бъде Даниеле Ломбардо, главен дизайнер на бранда Just Cavalli, и Серджо Ацолари, главен изпълнителен директор на Cavalli. Спектакълът е отворен за всички жители и гости на града.

„Новата колекция „Есен/Зима 2024“ е своеобразно пътуване на съзнанието, вдъхновено от израстването на цяло едно поколение. Бляскав и същевременно спортен стил: Just Cavalli говори езика на модата, като интерпретира енергията на поколението Z за по-различен поглед върху градското улично облекло. Облеклата са комбинация от вдъхновени от пустинни пейзажи земни тонове, зелени нюанси и анималистичните десени, инспирирани от тропически джунгли, и деним от океанските дълбини. И всичко това обединено от енергията на градския пейзаж“, коментират от Just Cavalli.

„Новите продукти от Galaxy Z серията на Samsung отразяват потребностите на градския човек – най-доброто от сгъваемите технологии и иновациите на Galaxy AI, микс от висока ефективност и естетски дизайн – незаменим аксесоар за всеки лайфстайл. Samsung Fashion Show е празник за всички почитатели на съвременните технологии, смелите модни решения и изразяването на индивидуалния стил. За нас е чест, че благодарение на колаборацията ни с Just Cavalli, превръщаме модния спектакъл в центъра на София в лятна традиция“, допълват от Samsung България.

Samsung България продължава партньорството си със Столична община в името на каузата „Ходенето е модерно“ за насърчаване на активния и природосъобразен живот. Локацията пред катедралата „Св. Александър Невски“ – емблематична за София, е избрана от организаторите и заради лесната ѝ достъпност пеша, с градския транспорт или с велосипед, в унисон с усилията за постигане на по-ниски или нулеви емисии в градската среда.   

Събитието се организира в сътрудничество с модна агенция „Визаж“ и Евгения Калканджиева.

Снимки: Samsung