Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

От много, много отдавна РС гейминг светът не е море от мръснобяла пластмаса и скучна сива периферия със строг, офис (work only!) външен вид. Днес светът на компютърния хардуер е многоцветен – RGB, за да сме по-точни или ако сте истински естет – синхронизиран в една точно определена гама, подбрана по ваш личен вкус.

Вижте още: Домашен уют с безшумните мишка и клавиатура на Logitech


Това не е само въпрос на „шарения“, както твърдят някой, а е израз на индивидуалност и стил – впечатляващо широк спектър от опции, които остро липсваха в зората на РС игралната революция.


Един блестящ триумф на външността и същността


Именно поради тази причина повечето производители на компютърен хардуер днес се надпреварват кой да предложи по-бляскав и окъпан в цветни илюминации артикул. Доскоро Logitech, общо взето, страняха от тази тенденция, тъй като явно смятаха (и правилно!), че уникалната комбинация от авангардни технологии, надеждност и функционални характеристики е несравнимо по-важна за феновете им от куп шарени светлинки.

Напоследък обаче геймингът става все по-масово хоби. Доскоро сравнително стриктно дефинираните възрастови граници сред феновете на видеоигрите прогресивно се размиват и днес наистина играят всички – малки, големи и още по-големи.

Именно за тях е уникалната нова Color Collection от Logitech – добре познатата на всички почитатели на компанията геймърска периферия от висок клас, но вече в нови, ярки, грабващи окото цветове.


Цвят, качество, функционалност

Безспорно централно място в новата цветна колекция на култовата американско-швейцарска компания заема G733 – един от най-новите елитни хедсети в продуктовата гама на Logitech.

Тези слушалки са екипирани с уникалната фирмена технология Lightspeed, гарантираща светкавична безжична връзка без никакво забавяне, разполагат с ефектна RGB подсветка, която може да се настройва по ваш вкус, както и с поддръжка на DTS Headphone:X съраунд ефекти в комбинация висококачествени BLUE VO!CE гласови филтри. G733 са съвместими както с всяко Windows PC, така и с PlayStation 4, а животът на батерията им е впечатляващите до 29 часа (разбира се, ако не наблягате прекалено много на светлинните ефекти).

Сега вече този страхотен чифт слушалки се предлага освен в класическото Logitech черно, също така и в млечнобяло, синьо и в нежен люляков цвят, който вероятно ще допадне най-вече на гейм дамите.

С варианти в същите впечатляващи цветове се сдобиват и две от най-популярните и достъпни геймърски мишки на компанията – G102 и G305. Те споделят доста общи черти и са доволно добре познати на всички фенове на Logitech, като основната разлика между двата модела се заключава в използвания от тях интерфейс – G102 разчита на добрата стара кабелна връзка, а G305 на светкавично бързата безжична технология Lightspeed wireless. И двата модела могат да се похвалят също така с отлична ергономия, висока надеждност, прецизен контрол и ефектно осветяване, което лесно можете да синхронизирате с подсветката на останалите компоненти в системата си благодарение на функцията Lightsync.

 

Механична клавиатура от ново измерение

Може би най-впечатляващият продукт от новата цветна колекция обаче е невероятната G915 – нископрофилна, TKL, механична, геймърска клавиатура без конкуренция на пазара по отношение на живот на батерията и светкавично бързо време на реакция, осигурено от Lightspeed wireless технологията. G915 е достъпна в два основни цвята – черно и бяло, но предлага пълноценна, напълно конфигурируема RGB подсветка. Моделът също така се предлага с три различни вида механични превключватели – кликащи, тактилни и линейни, в зависимост от индивидуалните предпочитания на всеки РС геймър.

G915 също така поддържа два безжични интерфейса едновременно – Lightspeed wireless свързване с рекордно ниско (под 1 мс) време за реакция и класическа Bluetooth връзка, което позволява едновременна поддръжка на няколко устройства, като превключването между тях става светкавично с едно натискане на бутон.

Животът на батерията е невероятен – до 40 часа непрекъснато използване, при това със 100 процента подсветка – в това отношение Logitech все още са недостижими в света на модерната РС периферия.

Най добрата новина за всички фенове на елитните продукти с бранда на Logitech е, че въпреки новите си цветни дрехи всички продукти от шарената Color Collection ще се предлагат на абсолютно същите крайни потребителски цени, както и досегашните им аналози.
Точно навреме за предпразничния шопинг!