Поредица от технологични и автомобилни компании напоследък обединяват сили, за да постигнат желаното високо ниво на автономност при колите. Този път това са немските Bosch и Daimler, които изглеждат като малко очаквана комбинация, но заедно целта им ще бъде градът на бъдещето да се движи в умни и напълно самоуправляващи се коли.

За момента двете компании не коментират подробности, но споделят, че основната им цел е реализирането на план за въвеждане на готови за употреба градски таксиметрови решения за автономно управление без необходимост от присъствие на шофьор или т.нар. SAE-Level 5 - т.е. най-високо ниво.

В рамките на инициативата Bosch ще предостави хардуера и системите, докато Daimler ще осигури автомобилите, пише Slash Gear. След като такива коли бъдат създадени, всеки ще се възползва от предимствата на тези автоматизирани превозни средства.

Те се надяват, че чрез комбинирането на опита на автомобилния производител и този на най-големия доставчик на автомобилни компоненти в света ще подобрят градския трафик, ще повишат безопасността на улиците и ще поставят част от основата на бъщото градско придвижване.