Ако при анонса на първата електрическа суперкола на Lotus сте се питали кой би платил над 2.6 милиона долара за нея, особено когато компанията е известна с достъпни бензинови спортни модели, вероятно не сте били сами. В същото време обаче съмненията ви ще се окажат неоправдани, тъй като Lotus се похвали, че цялата партида от Evija за 2020 г. вече е разпродадена. Постижението е още по-впечатляващо предвид факта, че колата реално не съществува – производството по нея ще започне през лятото.  

Lotus не разкрива конкретни бройки, но очакванията са да бъдат сглобени общо 130 коли. Тази цифра е сравнима с онези 150 бройки, които Pininfarina ще направи от своя е-модел Batistta.

Новината, че Lotus ще продаде изцяло първата партида, всъщност не е толкова неочаквана. Светът на супреколите е място на изключително богати клиенти, които често правят покупка без миг колебание. Понякога дори производителите обявяват коли, които вече са били продадени като в случая с Bugatti Centodieci. В същото време пазарът на електрически суперколи все още е много млад и представянето на Lotus подсказва, че някои от същите тези клиенти нямат проблем дълбоко в джоба, за да се сдобият със суперкола с нулеви емисии.   

Виж още: Porsche 911 от 1968 г. се превръща в звяр с вътрешности от Tesla