Какво правиш, когато дори един "обикновен" McLaren не е достатъчно могъщ и огнен? Отговорът се нарича McLaren Senna - най-новият модел от легендарната Ultimate серия на английския производител, този път посветен на не по-малко именития пилот от Формула 1 Аертон Сена.

McLaren Senna се описва като "най-добрата спортна кола, която може да карате по шосето", и в това има доста вярно, пише Slash Gear.

С тегло от само 1198 килограма McLaren Senna е най-леката и екстремна кола на марката, която има право да се движи свободно по пътищата на света. Автомобилът, четирилитровият V8 двигател на който е с максимална мощност от 800 конски сили, има лимитиран тираж от само 500 бройки.

Базовата му цена за Великобритания е определена на 750 000 лири. Моделът съчетава карбон и стъкло, като аеродинамиката максимално увеличава притискателната сила, а прозрачните елементи по вратите и тавана дават на водача различна перспектива.

Официални данни за динамиката на купето не се съобщават, но се очаква то да ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.5 секунди и да развива над 320 км/ч. Купето има нова версия на независимото окачване от модела P1 с хидравлични адаптивни амортисьори и стабилизатори за напречна устойчивост.

Връзката между Аертон Сена и McLaren не е случайна. За мнозина най-великият пилот в историята на Формула 1 изкара 6 години в McLaren и именно с болидите на тази марка спечели трите си световни титли.