Алиансът Renault-Nissan вече има електрически коли в своя автопарк, но бъдещето определено изглежда изцяло ориентирано в тази посока. Докато до момента е-колите изглеждаха като интересна алтернатива, те вече заемат централно място в новия план на Renault-Nissan.

Наречен Drive the Future, той предвижда компанията да предлага осем изцяло електрически и 12 хибридни модела до 2022 г. Освен това Renault-Nissan ще намали дизеловите си коли наполовина за същия период.

От известна гледна точка компанията няма голям избор. Франция иска да забрани продажбите на коли с течно гориво от 2040 г., а Париж - да елиминира всички дизелови автомобили в центъра на града през 2025 г. Въпреки това промяната е огромна, имайки предвид, че в един момент дизеловите модели съставляваха цели 60 процента от продажбите на Renault-Nissan. Гигантът знае, че е-колите ще имат все по-важна роля и че това ще стане съвсем скоро, а не в някакво неопределено бъдеще.

Пионер в областта си остава Volvo, където планът е до две години да се премине напълно към електрически и хибридни модели.

Оцени:
Рейтинг: 5
Още от Tech

Щипка ДНК прави наистина уникална вашата Spotify плейлиста

0 | Преди 7 ч.