Tesla ще помага на първите клиенти на своите изцяло електрически камиони, като им помага в изграждането на станции за зареждане в складовете и разпределителните им центрове, съобщават от Reuters. Това е важна стъпка и ясен знак как точно от Tesla ще промотират новите си влекачи, за да ги направят по-привлекателни за клиентите.

Компанията на Мъск ще работи с Anheuser-Busch, Pepsi и UPS, като ще изгради зарядни станции поне на локациите, от които тръгват курсовете на камионите. Въпросните курсове ще бъдат достатъчно кратки, за да могат да бъдат изпълнени с едно зареждане. От Pepsi казаха, че ще установят партньорство с други компании, използващи превозни средства на Tesla, за да споделят зарядни станции. Разбира се, промишлените превозни средства изискват много повече мощност от леките автомобили, за да бъдат заредени по-бързо. Както Мъск е споделял в интервю, Tesla ще изгражда т.нар. мега зарядни, които ще използват соларни панели, за да могат да заредят батериите на един влекач за не повече от 30 минути.

От Tesla са потвърдили пред Reuters, че вече текат преговори с големи компании за изграждането на такива зарядни станции. Един от пилотните клиенти е веригата супермаркети Loblaws, която се надява да започне да използва слънчева енергия възможно най-бързо и води преговори с други компании освен Tesla, за да се случи това.

Tesla Semi беше представен през миналата година, когато производителят сподели, че машината ще може да измине над 800 километра с едно зареждане. Началната цена е 150 000 долара, а самите превозни средства се очаква да бъдат налични през следващата година.