Губернаторът на Аризона обяви, че Uber получава забрана да използва автономни автомобили на територията на щата. Решението идва след инцидента, в който автомобил на транспортната компания, движещ се в автономен режим, блъсна и уби пешеходка. Губернатор Дъг Дъси публикува писмо, което е изпратил до изпълнителния директор на Uber, в което той обосновава решението си с това, че кадрите от сблъсъка, заснети от камерите в злополучния автомобил, са „тревожни и обезпокоителни“.

Губернаторът беше твърд поддръжник на технологиите за автономно шофиране и тестването им в щата Аризона. Неведнъж е заставал зад Uber и други компании, за да подкрепи дейността им. След фаталния инцидент той е наредил на Министерството на транспорта да отнеме правата на Uber за изпълнение на дейност с автономни коли.

Така или иначе Uber паузира за неопределено време тестването на самоуправляващи се коли, и то не само в Аризона, а в много други щати. Изчакват се резултати от разследването на инцидента, преди да се вземе решение за продължаването на дейността на компанията.