Когато става въпрос за проектиране на спортни и секси спортни автомобили, може би най-популярното име е Pininfarina. Дизайнерската къща е проектирала някои от най-сексапилните Ferrari модели на всички времена. Един такъв секси Ferrari обаче е автомобил, който никога не е бил произведен. Концепцията беше наречена Pininfarina Ferrari Modulo.

Модулът е закупен от Джим Гликенхаус преди около четири години и за това време колата никога не е била управлявана. Гликенхаус и неговият екип се заклеха, че ще направят колата годна за движение по пътя на пътя и ще я подкарат. Видеоклипът, гледан тук, бе споделен на Facebook и за пръв път Modulo се движи със собствения си двигател.

Колата е красив звяр, създаден в началото на 70-те години на миналия век и като такъв има агресивен клиновиден дизайн. Погледнете внимателно и може да видите малко Ferrari 308 в стила на задната част. Това напомня съвсем малко на един Supercar Vector W8 от началото на 90-те години.

Няма данни кой двигател се използва в Modulo, но дизайнът и разположението на някои елементи ни карат да мислим за класическата италианска мощ. Дизайнът е много готин, с частично затворени колела и масивни прозорци.

Подобна кола ще изглежда у дома на снимачната площадка на Blade Runner. След като колата вече е в състояние на движение и годна за шофиране, се надяваме, че някой наистина ще я кара и тя няма да се върне някъде в музейна сбирка.

Тагове: