Дама ще бъде новият член на борда на директорите на Teslа, който ще замени Илон Мъск. Това е Робин Денъм, става ясно от информация на компанията.

Илон Мъск се съгласи да се раздели с директорския пост на компанията, която създаде, заради обвиненията от американските финансови регулатори в измама. Те разследват Мъск за манипулации на цената на акциите на компанията.

Денъм ще напусне своята досегашна позиция като финансов директор в Telstra - най-голямата телекомуникационна компания в Австралия, след като изтече нейното шестмесечно предизвестие. Тя временно ще поеме функциите на председател на одитната комисия на Tesla, докато напусне Telstra, обяви компанията.

Денъм е член на борда от 2014 година.

Tesla преживя няколко тежки месеца, след като Мъск публикува туитовете, в които посочва, че има "необходимото финансиране" за това да направи компанията отново частна. 

Мъск и Tesla постигнаха споразумение с Комисията по ценните книжа и борсите в САЩ през септември, след като агенцията заведе дело за даването на невярна информация. Споразумението изискваше Tesla и Мъск да платят глоба от 20 млн. долара.

"Вярвам в тази компания, вярвам в нейната мисия и с нетърпение очаквам да помогна на Илон и екипа на Теslа", казва Денъм в изявление.

Оцени:
Рейтинг: 4
Най-четени
Всички

Добри новини за собствениците на Huawei смартфони

179 | 21.05.2019
Още от Tech

Как да възстановиш изтритите от баба ти снимки от бала

1 | 22.05.2019