Verily, бившото Life Sciences подразделение на Google, си партнира с френска фармацевтична компания, за да помогне за откриване на лечение на диабет. Сега двете компании си партнират с японския технологичен гигант Nikon, за да се подобри процесът на скрининг за диабетна ретинопатия и отоците на макулата – и двете свързани с очните заболявания, които причиняват слепота при възрастните.

Компаниите искат да се създадат технология за сканиране на ретината, която може да открива заболявания в ранен етап. По този начин лекарите ще могат да предотвратят ослепяването при пациентите. Подробностите на партньорството не са съвсем ясни в този момент, но Nikon очевидно ще допринесе с опита си в оптичното инженерство и производството на специализирана оптика.

Verily се превърна в самостоятелна компания преди година. В допълнение към своите проекти, свързани с диабета, тя пусна своя собствена технология, насочена към хирургията. Тя разработва и носим микроскоп, който ще позволи да се прави преглед на кожата на човек отблизо, за да се откриват ракови клетки.

 

Прочетете и това: Нанодискове ще учат тялото ви да се справя с раковите клетки 

Тагове: