Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Когато става въпрос за избор на кола няма две мнения по въпроса – бъдещите купувачи съвсем естествено са привлечени от класата на европейските спортни автомобили. Те често имат красив дизайн и са изградени, така че да издържат изпитанието на времето. Основният недостатък обаче е, че тези превозни средства често са твърде скъпи за средностатистическия купувач. За щастие, ако се поровите малко, може да намерите по-стари спортни автомобили, които се предлагат на достъпна цена. Въпреки че тези превозни средства бледнеят пред най-актуалните модели, си струва да инвестирате в тях най-малко заради идеята да притежавате нещо по-различно.

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

В тази статия ще разгледаме 11 европейски спортни автомобила, които можете да закупите за под 5000 евро. Важно е да се отбележи, че тези коли идват от редица различни производители, както и години на издаване. Въпреки че понастоящем тези автомобили могат да се считат за стари, спор няма, че все още би било изключително забавно да се возим на тях. И разбира се, цените са ориентировъчни - пазарите все пак са динамични.

Ford RS2000 1984 г.

Въпреки че Ford е американска компания, този модел на Ford RS2000 от 1984 г. се продава само в Европа. Това е автомобил, който е бил на пазара само три години, така че никога не е достигнал елитен статус. Заради това и може да се намери на изключително ниска цена. Определено си струва да инвестирате в него.

Porsche 944 1990 г.

Porsche 944 от 1990 г. е друг спортен модел, който човек може изненадващо да намери на изключително евтина цена. Това определено е изгодна сделка, тъй като 944 може да развие висока скорост без никакви проблеми. Макар да не е колата, за която хората веднага се сещат, когато става въпрос за марката Porsche, не бива да забравяме и този модел.

Lotus Esprit Turbo 1987 г.

Lotus Esprit Turbo от 1987 г. е превозно средство, което автомобилният свят изглежда напълно е забравил. Разочароващо, но уви, понякога се случва стойностни модели да потънат в забвение. Това много бързо и уникално превозно средство обаче може да бъде ваше срещу много малка сума. Възползвайте се от възможността.

Audi TT 2001 г.

Невероятно, но факт - Audi TT от 2001 г. може да бъде намерено за под 5000 долара. Това е наистина страхотно попадение, тъй като след пускането на пазара, колата беше висока оценена за цялостната си представяне. Може да не е най-бързият от спортните автомобили, но определено изглежда много елегантно. Затова би било разумно да го добавите към колекцията си.

BMW 325е 1991 г.

BMW 325 от 1991 г. може да се намери за едва 4500 евро, ако човек няма проблем с това да кара стар модел. Това е доста солидно предложение, което се радваше на добри отзиви при първоначалното пускане на пазара. Въпреки че понастоящем може да се счита за стар модел, това не отменя факта, че все още е класен за ранга си модел.

BMW M3 1988 г.

Производството на серията BMW M3 наскоро приключи след повече от 20 години на пазара. Въпреки че повечето M3 автомобили са скъпи, моделът от 1988 г. може да се намери изключително евтино. Разбира се, автомобилът ще е доста използван, но това не пречи да му се порадвате за известно време.

Porsche Cayman 2007 г.

Понастоящем за Porsche Cayman не се говори често. Моделът някак остана незабелязан като поредната спортна кола от популярния производител. Въпреки това, фактът, че този автомобил може да бъде намерен за около 5000 долара, е изключителен. Това може да е използваният спортен автомобил, който да си купите още утре.

BMW i8 2014 г.

Звучи невероятно, но BMW i8 от 2014 г. вече може да се намери на цена под 5000 евро. Разбира се, очаквайте колата да е доста употребявана или за ремонт. Въпреки това, финансовият аспект не е за подценяване. Със своя красив стил и високи скорости това е солиден спортен автомобил от производител, който винаги е конкурентен на пазара.

Mercedes-Benz SLK230 Supercharged 2000 г.

Със своя специален двигател Mercedes-Benz SLK230 от 2000 г. е един от най-бързите автомобили за последното десетилетие. И все пак човек би се изненадал да чуе, че това автомобилно чудо може да се намери за под 5000 евро. Естествено, използваният модел би имал голям пробег, но си заслужава, когато става въпрос за тази красота.

Fiat 500 Abarth 2012 г.

Цената на Fiat 500 Abarth спада драстично през годините. Това не означава, че колата е лоша, ни най-малко, а по-скоро просто остарява. Това е повече от приемлив спортен автомобил, който може да се намери за под 5000 евро. Следователно, определено си струва поне да го включите в списъка с потенциални покупки.

Porsche 996 2004 г.

Porsche 996 от 2004 г. е автомобил, който често остава в сянката на други модели на производителя. Като оставим това настрана, би било жалко да не закупите този автомобил на евтината цена, на която се предлага. Ясно е, че това е спортен автомобил, който има възможност да развие бърза скорост с лекота, така че си струва да видите как се държи на пътя.