Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

За трета поредна година сме медиен партньор на световноизвестните награди за дизайн - A’Design Award. HiComm ви запознава периодично със самите награди, напредъка около регистрациите и  подробностите за конкурса, в който вземат участие хиляди дизайнери от цял свят. В крайна сметка ще се радваме, ако някой от вас успее да грабне награда в някоя от категориите, и в списъка по-надолу сме включили умишлено едно българско предложение, спечелило платинена награда.

Организираният и провеждащ се вече 14 години в Италия конкурс обхваща широк спектър от дизайнерски области, а участниците се оценяват и анонимно се претеглят от влиятелно жури съставено от известни учени, изтъкнати членове на пресата и утвърдени професионалисти, сред които и българи. Журито можете да видите на този адрес: competition.adesignaward.com. Наградата за дизайн носи слава и популярност, както и допълнителни бизнес възможности, публичност и международно признание.

Каним ви отново да участвате в конкурса. Това можете да направите тук: competition.adesignaward.com. Самите регистрации можете да правите на този адрес:  competition.adesignaward.com

Малко по-надолу ще ви представим и 20 много интересни наградени дизайнерски решения през годините, а сега ето накратко и малко любопитна статистика за самия конкурс. За сезон 2021–2022 бяха обявени 2022 победителя от 114 държави в 110 различни дизайнерски дисциплини! Записванията бяха внимателно оценявани от международно влиятелно жури, съставено от утвърдени учени, изтъкнати членове на пресата, професионалисти в областта на креативния дизайн и опитни предприемачи, които посвещаваха много внимание и внимание на детайлите, докато гласуваха всяко участие. Резултатите от конкурса за дизайн се обявяват всяка година на 15 април, като има пет различни нива: платинено, златно, сребърно, бронзово и желязно.

 

Актуални любопитни статистически факти за A’Design Award в числа

 

2 500 000 000 + импресии

183 462 716 посещения

179 950 регистрации

50 793 качени проекта

16 576 наградени проекта

3200 сайта

750 госта на галацеремонията

180 националности

227 съдии

135 категории

46 официални медийни партньори

109 езика

14 години

 

И още малко за самата награда

Лауреатите на A'Design Award & Competition получават слава, престиж, признание, достоверност, публичност и международна осведоменост в допълнение към изчерпателен и обширен комплект екстри за победителите, който включва всичко, което евентуално би трябвало, за да продължите ефекта от успеха си. Комплектът „Победители в дизайна“ се нарича „Награда за дизайн“ и включва 3D принтиран метален трофей в черна луксозна кутия, годишник в цифров и принт вариант, отпечатан сертификат за дизайн в метална рамка, наръчник за победителите, който ви помага да извлечете повече от статута си на награден, безплатна покана за галавечер за двама души на церемонията по награждаване, безплатно участие и разпределение на място в изложбата на победителите (онлайн и физическо изложение в Италия), безплатен списък с продажби в SaloneDelDesigner, безплатно използване на услугите на DesignMediator, включване в BuySellDesign Network, безплатен абонамент за listof.net, безплатно листване в DesignMegaStore, достъп до Design Business Calculator, гарантирано публикуване чрез IDNN и DXGN Networks до 100+ списания, включително Design Interviews & DM Design Magazine, подготовка и разпространение на съобщения за пресата DesignPRWire, отзиви и оценяване на участия от уважаван състав на журито, доживотно лицензиране на логото на печелившите награди, дизайн на A2 плакати и техния печат за изложба, превод на 20+ езика, както и на международни PR услуги.

 

20 интересни победителя от наградите през годините

 

Exo Chair 


by Svilen Gamolov

 


Ultratime 001 Watch 


by Bob Lei, Fever Chu and Jay Chan

 


Xi’an Vanke Yan Ming Lake Showroom 


by Arch-Age Design

 


Steam Tea Maker 


by Hakan Gürsu

 


The Future of Us Exhibition Pavilion 


by SUTD Advanced Architecture Laboratory

 


NikolaTesla Fit Extractor Hob 


by Fabrizio Crisa

 


Horizon Footwear 


by CCILU INTERNATIONAL INC.

 


Stromer ST5 S-Pedelec 


by myStromer AG

 


Grand Gourmet Shop 


by Zhenfei Wang and Luming Wang

 


Intelligent Care Healthcare Taps & Showers 


by Ian Thompson and the Rada team

 


SMRT IMAGE Lumica MRI AV System 


by Boombang Inc. Design Team

 


K11 Musea Shopping Mall 


by K11 Musea

 


Dynavonto Exotic 


by Bashar Ajlani

 


Ora Shower panel 


by Vladimir Polikarpov

 


Mangata Patisserie Bakery Visual Identity 


by M — N Associates

 


Heaven is a Place on Earth Swarovski Veil 


by reginadahmeningenhoven

 


Oli Olive Bowl 


by Miguel Pinto Félix

 


Kitch' T Compact Kitchen 


by Irena Kilibarda / dsignedby

 


Didi Table Lamp 


by Ronen Bavly

 


daVinci SP Surgical System 


by Intuitive Global Design Team

 

Отново напомняме, за да не забравите – конкурсът вече е отворен за участие! Можете веднага да се включите на този адрес: ЗАПИСВАНЕ, а регистрациите могат да бъдат направени директно на РЕГИСТРАЦИИ.

Селекция от най-добрите проекти в настоящия конкурс очаквайте по традиция на 1 май – веднага след като резултатите бъдат публикувани. Успех!