Гостуват ни Златка Узунова и Димо Чотров от екипа на VAR Lab. Лабораторията разработва, прилага и разпространява виртуалната и разширена реалност, както и свързаните с нея иновативни технологии, методи на работа, инструменти и оборудване в различни сфери на индустрията, науката, образованието и социалния живот в страната и останалите държави от Европейския съюз. Със Златка и Димо разговаряме за иновативните проекти на VAR Lab, между които Дигитално мастило и Конгломерат, как се променят VR&AR технологиите през годините, както и какво образование в сферата се предлага в България.

Специални благодарности на нашия партньор PokerStars - продуктова iGaming компания, която обединява световноизвестните брандове PokerStars, PokerStars Casino and PokerStars Sports. Международната компания предлага кариера в сферата на технологиите, дигиталния маркетинг и комуникацията с клиенти. Фокус на компанията е развитието на служителите и възможността те да имат свободен достъп до обучения в сферата на дейност, в която искат да растат. Технологиите са в сърцето на всичко, което компанията прави, с което напълно отговаря на основната мисия на подкаста – да информира и да бъде полезен за всички слушатели, които се интересуват от тази сфера.

 

Акцентите в броя:

Инцидент с телескопа Джеймс Уеб точно преди изстрелването му в Космоса

Нова камера вижда през почти всичко, включително човешки тъкани и кости

DogPhone ще позволи на кучето ви да използва телефон

Наближава краят на договорка между Qualcomm и Microsoft, която може да доведе до Windows за M1 Mac

С борсовия си дебют във Франкфурт "Алтерко" стана компания за половин милиард

Български ученици с медали от Международна олимпиада по астрономия и астрофизика

 

Филми/Сериали:

No Time to Die

Red Notice

Hellbound

Cowboy Bebop  

The Rock and Roll hall of fame induction ceremony

Love Sarah

Raya and the last dragon

 

Игри:

GTA San Andreas Definitive Edition

Kingdom of Amalur: Reckoning

First Class trouble

 

Може да откриете HiCast в:

Spotify

Apple Podcasts

Pocket Casts

Anchor

Google Podcasts 

Breaker

Castbox

Overcast

RadioPublic 

 

Вижте още: S3E24 - Ултрапрецизни хирургични лазери; Balmuda Phonе; Компания катапултира снаряди към Космоса; Русия унищожава собствените си сателити

Тагове:
Още от HiComment