Гостува ни Стефан Ставрев, част от екипа на Plovdiv Game Jam. Деветото поредно издание на хакатона за създаване на игри е от Global Game Jam – събитие, в което участниците, организирани по екипи, трябва да създадат начална работеща версия по определена тема. Поради създалата се извънредна обстановка Plovdiv Game Jam 2022 ще наруши традицията да бъде тридневно събитие и ще продължи цели пет дни - от 26 до 30 януари. Със Стив Ставрев разговаряме за създаването на игри, глобалното движение на Game Jam, какво очаква участниците на Plovdiv Game Jam и дали събитието е подходящи за хора от различни професионални сфери.

Специални благодарности на нашия партньор PokerStars - продуктова iGaming компания, която обединява световноизвестните брандове PokerStars, PokerStars Casino and PokerStars Sports. Международната компания предлага кариера в сферата на технологиите, дигиталния маркетинг и комуникацията с клиенти. Фокус на компанията е развитието на служителите и възможността те да имат свободен достъп до обучения в сферата на дейност, в която искат да растат. Технологиите са в сърцето на всичко, което компанията прави, с което напълно отговаря на основната мисия на подкаста – да информира и да бъде полезен за всички слушатели, които се интересуват от тази сфера.

 

Акценти в броя:

Ще загине ли Symantec заради глупостта си да вгради копачка на криптовалути в своя продукт Norton Antivirus?

Panasonic ще експериментира с 4-дневна работна седмица

Японска компания за летящи таксита иска да стартира услугите си до 2025 г.

Полицаи от Лос Анджелис уволнени, понеже игнорирали сигнал за обир, за да ловят покемони

 

Филми/Сериали:

Lost In Space

The Silent Sea

Death to 2021

Sense 8

 

Игри:

Rubber Bandits

Persona 5

Strikers Deep Rock Galactic

 

Може да откриете HiCast в:

Spotify

Apple Podcasts

Pocket Casts

Anchor

Google Podcasts 

Breaker

Castbox

Overcast

RadioPublic 

 

Вижте още: S3E30 - Ще търсят извънземен живот в облаците на Венера; Суперкомпютрите правят грешки; Германия затвори три от последните си шест ядрени централи; Еко дистанционното на Samsung

Тагове: