Eнергията днес е новото „злато“. Ако преди няколко столетия за жълтия метал са се водели войни, то в наши дни източниците на енергия са най-важният двигател за всяка икономика. Гаранцията за това, че гражданите на дадена държава ще спят на топло през зимата, машините им ще работят, без да спират, а автомобилите им ще се зареждат – без значение дали от тръба или с все по-модерната „жица“. В новия брой на HiComm Зима 2021/2022 умишлено подбрахме последната аналогия с автомобилите, защото сме свидетели как само за броени месеци се вземат уникални решения на световно ниво за отказване от двигателите с вътрешно горене и как водещи държави обявяват тотален отказ от пушещите ауспуси само за десетилетие време.

Но в същото това време започнаха да се водят и „енергийни войни“, цената на електрическата енергия се утрои, а през новата година ни очакват и нови изненади. Тъй като всяко технологично устройство зависи от енергията, която го задвижва, ние отблизо следим темата и в броя ви представяме в голям обем страници редица изключително сериозни коментари и анализи, свързани с фактите, които се отбелязват вследствие на тези, надяваме се, цивилизационни процеси. Ако прочетете внимателно всички свързани с темата материали, включително посветените на електромобилите, ще разберете в какъв ключов момент от историята се намираме – не само ние, но и цялото човечество.

Можете да откриете зимния брой на Hicomm в търговската мрежа, както и в онлайн магазините ozone.bg, store.bg, dobipress.bg и bgpost.bg..

Сред аналитичните материали, които ще откриете по темата, са:

·       Възможната енергийна революция

·       За електрическия автомобил няма връщане назад

·       Да си направим домашна електроцентрала

·       Нова система без батерии осигурява вечен живот на устройствата

·       Накарай електромера да хване паяжина

·       Да помечтаем заедно за тези 11 нови eлектромобила

 

Надявам се да успеете да се сдобиете с броя още преди коледните празници, защото се постарахме да ви предложим и няколко селекции с технологични продукти, за които смятаме, че си струва да похарчите пари. Не всички от тях са скъпи, но онези, които са, до голяма степен са изпробвани от нас и са доста качествени. Същото важи и за селекцията от електрически автомобили – макар да признавам, че нямахме щастието да се повозим в тях. Но дори всеобщите празници вече да са отминали – спокойно! Винаги са налични и… лични. Рождени, имени дни, всякакви други поводи са една от причините да зарадвате близките си или самите вас с продукт, от който се нуждаете.

Основните теми, които ще откривате в сезонните броеве на „HiComm”, са:

·       Аутсорсингът в България

·       Антимикробните технологични продукти

·       Класация на най-мащабните хакерски атаки за 2021

·       Странната история на първата ransomware атака

·       3D рисунките изскачат от екрана

·       Бъдещето в стил киберпънк

·       Живеем ли в Матрицата

·       Звездни двигатели

·       Най-малките летящи структури

·       Helium Project

·       Organ-on-chip

·       Най-големият компютърен чип