Компанията Dyson инвестира 15 милиона щатски долара в компанията Sakti3, която развива иновативни технологии за батерии. Sakti3 е стартираща компания, която е създала клетъчна технология за батерии, без никакви опасни запалими течни електролити. В същото време се използват същите тънкослойни технологии, с които се правят LCD дисплеи и слънчеви панели. Твърди се, че при новата технология е постигната енергийна плътност от 1143 ватчаса на литър, което е двойно на най-добрите литиево-йонни батерии на пазара.

Dyson ще комерсиализира новите клетки на Sakti3 и ще ги използва в продуктите си като предстоящите акумулаторни прахосмукачки. Джеймс Дисон заяви, че от "Sakti3 са постигнали скок в производителността, който съвременните технологии просто не са могли".

От Sakti3 казват, че тяхната технология може да свали цената на акумулаторните батерии до 100 долара на киловатчас. Всичко това означава, че скоро можем да имаме удвоен живот на батериите на нашите смартфони, таблети и преносими компютри. Но преди това да се случи, има още много въпроси и предстоящи дейности.

Sakti3 са предпазливи относно споделяне на подробности за своята технология. Все още няма изнесени подробности.

Прочетете още: Dyson анонсира овлажнителя Hygienic Mist

Тагове: