Повечето умни часовници тези дни, с изключение на Pebble, имат сензорни екрани, които се опитват да направят използването им по-лесно. За разлика от по-големите сензорни екрани на нашите смартфони площта на екраните на умните часовници е недостатъчна за по-удобна работа. Но изследователи от университета "Сейнт Андрюс" предлагат нов метод на взаимодействие, който са нарекли WatchMI. Той добавя още три, базирани на докосване, жестове за управление на умни часовници.

WatchMI използва сензорите за движение, а именно акселерометри и жироскопи. Основната концепция на WatchMI е, че той използва данните от тези сензори, за да се интерпретират три вида жестове: усукване, въртене и натиск. Разбира се, сензорите са почти винаги в употреба, така че, за да активирате контролите на WatchMI, ще трябва да поставите пръст върху екрана по време на изпълнение на съответните жестове.

Във видеото по-долу можете да се убедите в работата на тези три вида взаимодействия, с които се изпълняват различни задачи на умен часовник.

 

 

Прочетете и това: DuoSkin са нови електронни татуировки, които могат да служат като потребителски интерфейси