Седмото издание на конференцията DevReach, което се проведе на 4 и 5 октомври, привлече над 800 участници от 25 европейски държави. В продължение на два дни софтуерните разработчици имаха възможност да се запознаят със съвременните тенденции в бранша, представени в над 60 лекции и дискусионни панели. Конференцията се проведе в шест от залите на Кино Арена Младост, а в деня преди нейното начало за първи път тази година бяха организирани и три полудневни практически семинара. 

Съдържанието на лекциите беше разпределено в 5 тематични потока - Разработка на уеб приложения, Разработка на мобилни приложения, Софтуерни архитектури, Облачни технологии, Гъвкави методологии (Agile) и Тестинг. Лектори на конференцията бяха над 40 софтуерни експерти от водещи компании (включително Microsoft, Amazon, Adobe, Cisco, HP, DotNetNuke, Telerik, Strangeloop), пристигнали в София от 11 държави на три континента. Сред тях бяха Бет Маси, Брайън Принс, Мигел Кастро, Пол Карвальо, Стив Смит, Сахил Малик, Шей Фридмън, Робърт Бодихаймер, Стивън Форте, Тод Англин, Идо Флатоу, Джим Холмс и много други. 

Основен фокус в тазгодишното издание на DevReach бeше създаването на повече възможности за общуване и споделяне на идеи между участниците. Проведени бяха три панелни дискусии по темите Разработка на мобилни приложения, Софтуерни архитектури и Управление на производителността на уеб приложенията. Всяка от дискусиите беше записана и ще бъде излъчена като епизод на най-популярното Интернет радио предаване за разработчици .NET Rocks! с водещи Карл Франклин и Ричард Кембъл.

По време на конференцията, съдържанието на част от сесиите беше „запечатано“ и в атрактивните илюстрации на художничката Габриеле Хайнцел, специалист по т. нар. graphic recording. Интересен детайл беше и това, че всяка от чантите на посетителите на DevReach беше с уникален дизайн – като материал за изработката им са използвани плакатите от миналогодишното издание на конференцията.

DevReach 2012 се организира от Телерик и Мартин Кулов от Kulov.net с подкрепата на много партньори, сред които златните спонсори Microsoft България и Pluralshight.