Компанията Apple повдигна най-сетне завесата на новото си технологично чудо. Както се предполагаше, то се оказа ултратънък и лек лаптоп, чиято дебелина е до 2 см (3/4 инч), а в най-тънката част е едва 4 мм.

На изложението Macworld в Сан Франциско лично босът Стив Джобс показа преносимия компютър, който е с алуминиево покритие. Той подчерта при представянето, че този MacBook Air е най-тънкият ноутбук, произвеждан някога. Цените на продукта започват от 1800 долара. Дисплеят на ноутбука е широкоекранен с диагонал 13,3 инча. Процесорът му е Intel Core 2 Duo, а паметта е 2GB.

Лаптопите MacBook са едни от най-успешните продукти на Apple и техните продажби са се увеличили с 37 процента миналата година. От компанията се надяват новият преносим компютър да повтори успеха на безспорните хитове iPod и iPhone.

Надяваме се Air да допадне на широк кръг от потребители, между които пътуващи бизнесмени, учащи и хора, които искат просто по-атрактивен компютър у дома заяви вицепрезидентът на Apple Фил Шилър. Главната ни цел е да продължим да разширяваме бизнеса ни с нови и интересни продукти.

От Apple обявиха още, че ще позволят на хората да наемат филми през интернет с ъпргейд на iTunes онлайн медия сервиза. Това ще бъде предизвикателство за филмовата индустрия, която се е концентрирала главно върху DVD формата.

Тагове: