Колкото и да е тъжно за потребителите, които харесват HTC, компанията продължава низходящото си представяне и през 2013 година. Тайванският производител на смартфони отчете приходи от 15,47 милиарда тайвански долара ($ 522 000 000 USD) за ноември. И докато на последователна основа компанията е на печалба с 3,2%, то това е спад от 27.1% спрямо същия период на миналата година. За първите 11 месеца на 2013 г. HTC е реализирала приходи от $190,97 милиарда тайвански долара ($6,5 милиарда USD).

HTC очаква да достави 5,2 милиона смартфони през четвъртото тримесечие, което представлява спад от 16,2% за същия период на 2012 г. Наскоро HTC формулира 4 фази за излизане от кризата, с които се надява да промени броя на продадените си устройства към по-добро. Някои хора обвиняват Питър Чоу за лошо изпълнената маркетинг кампания на стойност $12 милиона долара с участието на филмовата звезда Робърт Дауни-младши, която очевидно е огромна загуба на пари.

Какво може да помогне на HTC да излезе от кризата? Не знам, но дори в тези смутни за компанията времена тя държи качеството на устройствата си на много високо ниво и в този показател е пример за подражание на мнозинството марки, които по-скоро наблягат на количеството, а не на качеството.

Кодовото име на бъдещия флагман на HTC за 2014 M8 e устройството, което може да върне компанията на върха, но то трябва да предложи нещо повече от качество и мощен хардуер! Всяка година през март HTC представя своя флагман пред света, а на нас остава да почакаме. Кой знае... може да се изненадаме по-приятно, отколкото си мислим!

 

А знаете ли, че вече има поддръжка на HTC One с две SIM карти и microSD и в Европа?