През септември, в рамките на младежкия фестивал ON!Fest в София, ще се проведе първият български форум Game Dev Summit 2011. Той се очертава като истинско събитие за родната геймърска и дивелъпърска сцена. Конференцията ще продължи два дни (на 17 и 18 септември), а обявената до този момент програма включва разнообразни лекции, два дискусионни панела и творчески конкурс. Участието си с презентации са потвърдили: 

 

Джулиън Голоп (творчески директор, Ubisoft България);

Габриел Добрев (CEO, Haemimont Games);

Веселин Ханджиев (СЕО, Crytek Black Sea);

Дамян Дамянов (творчески директор, Gameloft България);

Христо Тенчев (СЕО, XS Software).

 

Форумът е насочен най-вече към младите хора, които търсят реализация в гейминг бизнеса. Те ще могат да присъстват на лекции на темите: „Как да навлезем в гейм индустрията? Какви умения са необходими за да бъдем успешни?”, „Животът като игра и играта като живот”, „Хендхелд гейминга и дигиталното разпространение”, „Развитието на игра на световния пазар – реален пример с „Хановете” и др. Дискусионните панели ще се съсредоточат върху проблемите „Къде се очаква следващият голям бум на игрите - мобилни, уеб базирани или социални игри” и „Бизнес моделът – free2play (безплатни игри, издържащи се от микротранзакциите в тях)”. Все още предстои и официалното обявяване на конкурса към Game Dev Summit 2011, който ще търси интересни и авторски идеи за игри.

 

Можете да намерите информация за цените и покупката на билети за конференцията тук. Предвидено е намаление за учащи. Game Dev Summit 2011 ще се проведе на 17 и 18 септември в Интер Експо Център, София. 

 

Тагове: