Наскоро Тим Кук гостува на Чарли Роуз. В едно от редките си дълги интервюта той споделя, че Apple винаги е можела да направи по-голям iPhone, но целта винаги е била компанията да представя "**по-добри, а не по-големи устройства**". По време на презентацията Кук сподели, че iPhone е бил създаден с идеята за два размера, но това е в известно противоречие с идеите на Стив Джобс и, най-вече, с изтеклата по-рано тази година вътрешна документация. От нея става ясно, че Apple осъзнава нуждите на потребителите и знае, че не може да удовлетвори нарастващото търсене на смартфони с големи дисплеи.

Кук споделя още, че iCloud е сигурен, а изтеклите голи снимки са резултат от фокусирана фишинг атака. Като основен конкурент на Apple той вижда Google, а коментарът му за смартфона на Amazon е кратък — "**анонсираха смартфон, не се продава особено добре**".

На въпроса дали Apple ще купи Path, Тим Кук отговаря, че компанията няма планове да се конкурира със социалните мрежи. Най-интересно е, че Apple работи по нови продукти, "**за които дори няма публикувани слухове**".

Какви са те според вас? Вижте първата част от интервюто долу. В същото време Apple очаква да продаде 80 милиона iPhone 6 и iPhone 6 Plus до края на годината.