Напоследък слуховете за Apple Car зачестиха и някои прогнозират, че работата по реален модел може да започне още през 2024 г. Изглежда Apple наистина се готви да навлезе в новата за гиганта индустрия, защото току-що привлече още двама ветерани инженери, този път от Mercedes.

По-голямото име в двойката е Антон Юселман, според чийто LinkedIn профил от началото на септември той е продуктов инженер в групата за специални проекти на Apple. Юселман има докторска степен по мехатроника и от януари 2018 г. до миналия месец е бил инженер в Mercedes-AMG. Преди това е прекарал почти шест години в Porsche. В предишните си длъжности той е работил по системи, свързани с управлението на колите и в частност на тунингованите от AMG модели.

Името на втория инженер от немския автомобилен гигант, който вече е част от екипа на Apple Car, засега е неизвестен.

За момента все още има най-различни спекулации относно потенциалната премиерна дата на Apple Car (всичко от 2024 до 2028 г.), както и партньорите, с които може да работи Apple. Най-новото име, което се споменава, е това на японския гигант Toyota.

Успоредно с това друг слух твърди, че Apple изглежда е закупил тестови полигон в Аризона, който преди това се използва от Chrysler в сделка за 125 милиона долара – нещо, което подсказва, че полигонът от над 5000 акра ще се използва за тестове на Apple Car.  

Снимка: 9to5mac

Виж още: Америка може би е открита от хората 10 000 години по-рано, отколкото се смяташе досега

 

 

Тагове: