Още една година, още една концепция на Audi A6 e-tron. По време на своята годишна медийна конференция за 2022 г. немският автомобилен производител разкри втората си концепция A6 e-tron – комби от луксозен клас, наречено Avant. Продължавайки от там, където концепцията A6 e-tron Sportback спря, Avant предлага поглед към изцяло електрическото бъдеще на Audi с някои елегантни нови функции, които оптимизират пространството и аеродинамиката.

A6 Avant E-tron е първият „напълно осезаем поглед върху бъдещите производствени модели“, който ще бъде изграден на платформата PPE, казва в изявление Оливър Хофман, член на борда на Audi за техническо развитие.

Наричането на A6 Avant E-tron „готов за производство“ не е преувеличено; Audi описва концепцията като „ориентирана към производството“, което означава, че този автомобил вероятно е предназначен за монтажната линия в близко бъдеще.

Ако това се окаже вярно, A6 Avant E-tron ще спечели отличието за EV с най-дълъг пробег на Audi досега, със 700 километра очакван пробег, използвайки европейския стандарт WLTP в зависимост от системата за задвижване и модела вариант. Sportback също ще бъде бърз, ускорявайки от 0 до 100 км/ч за по-малко от четири секунди. А със своята 800-волтова система и капацитет на зареждане до 270 kW, той може да поеме достатъчно електричество само за 10 минути на станция за бързо зареждане, за да измине около 300 километра.

Подобно на концепцията A6 E-tron, A6 Avant E-tron ще включва Digital Matrix LED фарове (които се предлагат само извън САЩ, въпреки че Вашингтон актуализирахa своите разпоредби, позволяващи по-интелигентни фарове). Тези светлини, които използват сложна система на затвора за извайване на LED светлината в специфични форми и анимации, вече могат да проектират видеоигра, разработена от Audi, върху близката стена или гаражна врата.

Четири LED проектора в ъглите на автомобила могат да създават анимации на мигачите на пътя. И три от тях, вградени във всяка страна на каросерията, могат да правят всичко – от представяне на приветствени съобщения на водача и неговите пътници до това да предупредят велосипедистите, че вратата ще се отвори.

A6 Avant E-tron не е визия за далечното бъдеще, където автономните превозни средства изпълняват дублираща функция като подвижни луксозни салони като концепциите на Audi Grandsphere и Skysphere. Това е по-обоснован поглед към това, което идва точно зад ъгъла, а именно елегантните, добре изработени, експертно обзаведени луксозни EV, които са стилни и достатъчно просторни, за да служат като превозни средства с шофьор за най-богатите.

Снимка: Audi

Виж още: Сайтовете с еротично съдържание вече ще изискват доказателство за пълнолетие

 

Тагове: