Може ли Hyundai да се сравни с Lamborghini и Porsche в състезание? Гледайте как най-мощният автомобил на Hyundai - IONIQ 5 N, се изправя срещу Lamborghini Urus Performante с 657 к.с., Porsche Macan GTS и други в епично драг състезание със супер SUV. Вижте как спортният електромобил на Hyundai се справя с конкуренцията във видеото по-долу.

Миналата година Hyundai показа най-мощния си автомобил досега - напълно електрическия IONIQ 5 N. Като първи електрически автомобил на Hyundai N компанията използва целия си арсенал.

Качен на модифицирана версия на платформата E-GMP, Hyundai IONIQ 5 N разполага с до 641 конски сили и множество функции, подходящи за писта. Този електрически спортен автомобил е оборудван, за да се състезава с най-добрите. Hyundai N е включил функции като заден e-LSD, електронно контролирано окачване и N Grin Boost, за да гарантира, че електрическият автомобил отговаря на името си.

Изпълнението на EV на Hyundai проверява трите „стълба на изпълнението на N“, включително Corner Rascal, Race Track Capability и Everyday Sports Car.

Hyundai е проектирал електрическия спортен автомобил така, че да се отличава от конкуренцията както отвътре, така и отвън. IONIQ 5 N включва „ексклузивни за N“ елементи като лъскава черна предна броня, радиаторна решетка и заден спойлер за оптимизиране на въздушния поток и ефективността. Спортният EV е по-нисък, по-широк и с по-големи гуми, което допринася за агресивния му дизайн. Hyundai също така е конструирал предното и задното окачване от нулата.

Отвътре Hyundai е проектирал EV въз основа на състезателна концепция. За спортно усещане ще откриете спортни седалки с кофички N, нов ексклузивен волан N и ексклузивна централна конзола N.

Hyundai IONIQ 5 N е най-мощният автомобил на марката досега, но може ли да се справи с някои от най-бързите спортни SUV модели на пазара?

Хората от YouTube канала Hagerty изправиха Hyundai IONIQ 5 N срещу Lamborghini Urus Performante, Porsche Macan GTS, Jaguar F-Pace SVR и Maserati Grecale Trofeo, за да проверят. Въпреки бързия старт IONIQ 5 постоянно се връща в надпреварата и изпреварва Lamborghini, при това цената му е по-малко от една четвърт от тази на автомобила.

Снимка: Unsplash

Виж още: Навсякъде, където има камера, има риск: милиарди потребители са изложени на нежелано наблюдение

 

Тагове: