От Honda са готови с концепцията за новия им електромобил. Той носи името SUV E и изглежда доста по-голям от представената в началото на годината E compact car.

Това, на което наблягат от Honda, е наличието само на две врати, което според тях е водещата посока в производството на електромобили. SUV E ще е оборудван с всеобхватна система ADAS, която използва радар, завъртащ се на пълните 360 градуса, както и широкоъгълна предна камера, чрез която шофьорът да забелязва всички обекти, намиращи се в периферията на автомобила. Разбира се, платформата Honda Connect също ще бъде интегрирана, като тя ще е„next generation - включваща асистент за управление, базиран на изкуствен интелект, интеграция на смарт устройства, както и регулярни софтуерни актуализации.

От Honda обаче не разкриват нито останалите спецификации на електромобила, нито пък подсказват кога да го очакваме и каква ще бъде предполагаемата цена. Автомобилният гигант намекна, че SUV E ще е първата им електрическа кола, която ще се предлага и в Китай. Това е логично, имайки предвид, че най-голямо търсене на двуврати автомобили има предимно в Азия, докато в САЩ господстват возилата с 4 врати.

Снимки: Honda

Виж още: Влиза нейно величество тишината