Някой току-що плати 2.5 милиона долара за първия нов електрически GMC Hummer пикап, който ще влезе в производство по-късно тази година. През октомври миналата година автомобилният гигант анонсира GMC Hummer като изцяло електрически супер пикап с 500 км пробег и начална цена 80 000 долара. Машината впечатли мнозина с многобройните си функции и нелошия пробег за е-кола с такива размери, възможен благодарение на новата батерия на GM.

Първата прототпина бройка от този е-звяр носи пълното име V001 2022 GMC Hummer EV Edition 1 и пожелала анонимност жена плати 2.5 милиона долара за бройката, като парите ще отидат за благотворителност. Когато излезе официално в продажба, тази версия на GMC Hummer ще се продава от 112 500 долара, но първата бройка е била запазена за търга, средствата от който ще подпомогнат семействата на загинали при бедствия и аварии служители.

Официално колата ще се продава към края на годината, но дори тогава тази конкретна ревизия ще бъде силно ограничена като бройки.

Когато излезе на пазара, GMC Hummer се очаква да бъде един от първите електрически пикапи, продавани в САЩ, като малко след него трябва да последват Tesla Cybertruck и Rivian R1T.

Снимка: Electrek

Виж още: Броят приложения в Huawei AppGallery е нараснал почти двойно за 1 година