През последните няколко години Zoom срещите станаха част от ежедневието на много потребители. Приложението е едно от най-популярните в това отношение и е съвсем нормално да търси нови полета за изява. По време на събитието Zoomtopia 2022 компанията обяви, че версия на приложението ще бъде интегрирана във всяка новопроизведена Tesla. Интересно е, че точно тази екстра се чака от около две години - още през 2020 г. някои шофьори на Tesla попитаха изпълнителния директор Илон Мъск дали вътрешната камера на автомобила може да се използва за среща в Zoom. Мъск първоначално не коментира предложението, но след известно време го постави в категория „определено бъдеща функция“. Ниташа Уалиа, групов продуктов мениджър на Zoom, потвърди, че приложението определено идва във „всички нови модели на Tesla скоро“.

Функцията беше демонстрирана в паркирана и зареждаща се Tesla Model Y, използвайки камерата на автомобила, която стои над огледалото за обратно виждане. Ако се вгледате внимателно, ще видите, че повикването за мащабиране е достъпно от вградената функция за календар на автомобила. Все още има някои неизвестни - по всяка вероятност Zoom ще може да се използва само ако автомобилът е паркиран, като все още не е известно дали ще е необходимо абонаментът Premium Connectivity на Tesla да бъде активиран.  
Заедно с това бяха обявени и някои допълнителни функции на Zoom като Mail и Calendar, които доста напомнят Google Workspace. Те включват криптиране от край до край, когато имейлите се изпращат между двама потребители на Zoom Mail Service и функция за резервиране на срещи, което улеснява потребителите да изберат свободно време за Zoom среща. 
 Компанията също така обяви Zoom Spots, „виртуално коуъркинг пространство“ за „разговори в свободна форма”, които се очакват в началото на 2023 г. 

Снимки: YouTube

Виж още: Илон Мъск се раздели с още акции на Tesla срещу почти 4 милиарда долара