Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

В разгара на зимата идва и приятният момент да напомним на всички наши читатели, почитатели на добрия дизайн за наближаващия краен срок за подаване на нови дизайнерски творения. Ако искате вашето име да получи шанса да попадне сред топ дизайнерите на световно ниво, имайте предвид, че крайният срок за подаване за участие в конкурса на A’Design Award е 28 февруари. Резултатите ще бъдат обявени публично на 1 май, като, разбира се, ще ги намерите на нашия сайт.

A'Design Awards е изключително престижен международен конкурс за дизайн, който през годините става трибуна на отлични постижения в дизайна. Участието в него може да донесе многобройни ползи за дизайнери и компании, ориентирани към дизайна. Спечелването на награда A’Design Award носи признание, повишено доверие, престиж и възможности за бъдещи проекти. Освен това може да донесе ценно медийно отразяване и публичност, спомагаща за популяризиране на работата на дизайнера и достигане до нови аудитории.

Участието в състезанието предоставя чудесна възможност за дизайнерите да се свържат с други професионалисти в своята област и да получат ценна обратна връзка за работата си. То представлява платформа, през която дизайнерите могат да покажат работата си пред голяма и разнообразна аудитория, което може да бъде особено полезно за млади или стартиращи дизайнери. Регистрирайте се за участие на този адрес!

 

Повече за категориите

Категориите, в които всеки български творец или дизайнер може да участва, са наистина сериозен брой и те са създадени умишлено така, че всеки от вас да може да намери своето място в тях, без да се затруднява. Нашето технологично издание HiComm, разбира се, акцентира предимно над технологичната част от света на дизайна, но не трябва да забравяме всички останали категории. Всички тях, а те на брой са цели СТО, можете да разгледате тук: A' Design Award and Competition - Category Listing (adesignaward.com) И нека леко ви мотивираме – ето само няколко от категориите, в които можете да участвате, които ние обичаме да проследяваме доста отблизо:

ДИЗАЙН НА НОСИМИ ТЕХНОЛОГИИ

Устройства, които лесно може да носите върху вашето тяло. Тук спадат редица устройства, свързани с проследяване на здравето, лесно преносими камери, интелигентни облекла, смарт часовници и др.

АРХИТЕКТУРА, СГРАДИ И СТРОИТЕЛНО ПРОЕКТИРАНЕ

Както самото име говори, това е и една от най-популярните и красиви категории. Строителството на сгради и всякакви съоръжения е вековна традиция на цивилизацията, затова тук можете да разглеждате и да участвате със своите проекти на къщи, сгради, вили, училища, хотели, спортни съоръжения, мостове, конгресни центрове и какво ли още не?

ДИЗАЙН НА ЦИФРОВИ И ЕЛЕКТРОННИ УСТРОЙСТВА

Любимата за нас област на практика се подкрепя активно от дизайнери на лаптопи, мобилни телефони, компютри, джобни и електронни джаджи и всичко, което реално работи на ток.

ДИЗАЙН НА АВТОМОБИЛИ И ТРАНСПОРТНИ СРЕДСТВА

Отново – както самото име говори – тук е мястото, където да споделите вашите концептуални идеи за велосипеди, автомобили, мотоциклети, влакове, кораби, лодки, яхти, самолети, автобуси и всякакви фантастични устройства за придвижване.

ДИЗАЙН НА БИТОВА ТЕХНИКА

Всеки от вас харесва невероятния дизайн в кухнята, нали? Е, тези устройства са проектирани от ваши колеги, които се вълнуват от практичния и уникален вид на домашната бяла и кафява техника, микровълнови печки, хладилници, печки, блендери и др.

МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ И МЕДИЦИНСКО ОБОРУДВАНЕ

Още една изключително интересна категория, която става все по-популярна, особено на фона на здравните проблеми по целия свят през последните 2 години. В нея влизат всякакви клинични, диагностични продукти, биопродукти, проекти за грижи за хората, хирургически и терапевтични концепции, роботи и др.

Още дизайнерски категории можете да разгледате на този линк: A' Design Award and Competition - Categories (adesignaward.com)

Спечелването на A’Design Award предлага много предимства

Международна експозиция: победителите получават световно признание и експозиция чрез различни международни изложби, събития и PR кампании.
Публикация в годишника: победителите са представени в престижния A’Design Yearbook, представяйки своите наградени дизайни пред глобалната публика.
Публичност и PR: спечелването на награда повишава видимостта и доверието в дизайна и дизайнера. Организаторите на наградите предоставят комплексни PR и рекламни услуги на победителите.
Включване в World Design Rankings: победителите са включени в World Design Rankings, онлайн платформа, която разпознава и показва най-добрите дизайнери и дизайнерски студиа в световен мащаб.
Възможност за присъствие на галавечерта: победителите са поканени да присъстват на престижната галавечер на A’Design Award, предоставяйки ценна възможност за работа с други носители на награди, професионалисти от индустрията и представители на медиите.
Сертификат за отлични постижения: победителите получават сертификат за отлични постижения, служещ като символ на признание и постижения в света на дизайна.
Физически трофей: победителите получават физически награден трофей, показващ тяхното постижение и служещ като декорация.
Вписване в списания за дизайн и медийни издания: публикации в различни списания за дизайн и онлайн медии, което подобрява тяхната видимост и репутация.
Възможност за лицензиране и сътрудничество: сътрудничество с компании и организации, които търсят висококачествен дизайн.
Достъп до A’Design Community: победителите стават част от A’Design Community, мрежа от дизайнери, ориентирани към дизайна компании и ентусиасти в дизайна от цял свят.
Промотиране в социалните медии: допълнително увеличава тяхната експозиция и разпознаваемост в света на дизайна.

Няколко думи за журито, което също се състои от дизайнери

Състезанието A’Design Awards използва строг и прозрачен процес на оценяване, за да гарантира справедлива и точна оценка. Конкурсът използва многоетапен процес на оценяване, който включва предварителни и окончателни оценки. Предварителната оценка се извършва от жури от експерти в съответните категории за дизайн. То оценява всяка работа въз основа на няколко критерия, като оригиналност, функционалност, иновация, ергономичност и естетика.

Окончателната оценка се извършва от международно жури от експерти, състоящо се от водещи дизайнери, академици и експерти по дизайн. То оценява всеки включен в краткия списък въз основа на същите критерии, използвани в предварителната оценка, и определя крайната оценка. Участията с най-високи резултати се награждават с A’Design Award.

Журито се състои от опитни и уважавани професионалисти от редица дизайнерски дисциплини. Можете да намерите повече информация за тях, включително техните имена, опит и специалности, на следната връзка: competition.adesignaward.com

Сега ви предлагаме няколко интересни победителя от конкурса през годините.

 

Vixen Electric Sports Kit Car

by Paulo Italiani
 

 

 

DC 3 Stool 
 

by Sergio Fahrer

 

 

Guardians Furniture Set
 

by Kamran Afshar Naderi

 

Sakura Shimizu Packaging
 

by Nobuya Hayasaka

 

Slab Hill Lifestyle Lab
 

by Greentown China Holdings Limited

 

Yueyun Teahouse Exhibition Center
 

by Zhubo Design

 

Karloca Hotel
 

by Zoltan Madosfalvi and Tamas Vekony

 

 

Blue Sky Lab 2021 Travel and Collection
 

by Nio Life

 

Capsule Lighting System
 

by Sushant Vohra

 

Emirati One Luxury Car Showroom
 

by Marwan Mrad

 

Отново ви напомняме, че крайният срок за подаване на материали за вашето участие е 28 февруари. Регистрирайте се за участие тук – competition.adesignaward.com

Резултатите ще бъдат обявени публично на 1 май и ще бъдат публикувани на нашия сайт. Пожелаваме ви успех!