Въпреки че почитателите на РС гейминга отделят огромно внимание на конфигурациите, които сглобяват, една често пренебрегвана част от тяхното развлекателно ежедневие е геймърският стол. Всъщност той е много повече от "нещо, върху което да седнете". Най-важните изисквания, на които модерният стол трябва да отговаря, за да блесне на гейминг небосклона, са удобство, дизайн, лесна поддръжка, както и износоустойчивост. Застанали зад бюрото в седнало положение, работещите, играещите или всички останали, които по една или друга причина стоят в тази позиция достатъчно дълго време, несъмнено имат основателни изисквания за това какъв да бъде столът, който използват.

Ако обичате дългите сесии, то вероятно страдате от болки в гърба или схващания на ръцете. Това често се дължи на липсата на достатъчни опции за регулиране на стола, което няма нищо общо с правилната стойка пред монитора и клавиатурата. Имайки предвид комфорта, здравето и очакванията на потребителите, Genesis са създали един красив геймърски стол, който съчетава всичко необходимо за продължителна игра - пълно регулиране, сериозна защита на гръбначния стълб и вентилация, която определено помага при продължително седене, особено през лятото.

Запознайте се с невероятния и ергономичен Genesis Astat 200 G2!

В добре оформения визуално кашон ще намерите всички части на стола, които се сглобяват сравнително лесно благодарение на изчерпателното ръководство, което дава инструкции на няколко популярни езика. Хубаво е да отбележим, че с асемблирането може да се справи и сам човек, което определено е предимство.

За да сте здрави и да се чувствате добре зад бюрото, най-важен е правилният и обоснован избор. Точно както гръбнакът е опора за цялото тяло, така столът Astat 700 G2 осигурява външна опора, облекчавайки гърба ви във всяка част на гръбнака. Това е възможно благодарение на дизайна ExoBase с 8 ребра, който е вярно отражение на начина, по който трябва да бъде подреден гръбнакът ви в лумбалната част. Този елемент може да се регулира в до 3 позиции. Благодарение на това ще избегнете болките в гърба в най-уязвимите части. По този начин можете да сте уверени, че дискомфортът ще изчезне, а всичко това ще повлияе доста положително на концентрацията ви. А това определено ще доведе до по-добри гейминг и работни постижения.

Говорейки за пълно регулиране, не трябва да забравяме и за седалката. Малко предложения могат да се похвалят с регулиране на дълбочината. Тази функция е полезна както за ниски, така и за високи хора (максимално поддържаната височина е 195 см), защото пряко влияе върху комфорта на облегалката и мускулната релаксация.

 

След продължителна сесия вероятно искате да се отпуснете, а с вашия най-добър приятел Astat 700 G2 това се случва с изключителна бързина - можете да промените ъгъла на наклона на облегалката, като тя ще се фиксира в желаната от вас позиция. Толкова е просто.

Тук е моментът да се спрем на факта, че голяма част от нараняванията на гръбначния стълб идват предимно от шийната част на гръбначния стълб. Повечето от болките се причиняват от продължително, прекомерно навеждане и неправилния наклон по време на работа. Облегалката за глава на стола Astat 700 G2 ще ви позволи да настроите ъгъла на наклон и височината, така че завинаги да се отървете от неприятната болка, която може да ви попречи да живеете в комфорт.

Иновациите и комплексният дизайн на стола обаче не спират дотук. Нека обърнем внимание и на 3D подлакътниците. Можете лесно да регулирате тяхната височина, разширение и дори посоката на разположение. Подлакътниците са много удобни и пълният контрол върху позицията им зависи само от вас, като мекото им покритие осигурява страхотен комфорт.

Болката, съпътстваща компютърните потребители, обикновено е резултат преди всичко от универсалната природа на столовете. Отлично знаем, че всеки от нас има различна физиология и ергономични нужди, като ключът към успеха е солиден и удобен стол с елементи, които могат да бъдат адаптирани към индивидуалните нужди.

Това е основата, която е залегнала при проектирането на Astat 700 G2, който благодарение на регулируемите си елементи ще се адаптира към вашата позиция пред компютъра, но преди всичко - към вашата собствена поза. Наклонете, спуснете и създайте своя собствена индивидуална, уникална обстановка - така изживяването става истински релакс, за да можете да посветите сетивата и тялото си на най-важното - онова, което се случва на монитора.

Със затоплянето на времето кожените покрития стават неудобни и създават дискомфорт, затова определено ще ви трябва стол, който да осигури пълна вентилация. Облегалката и облегалката за глава на предложението на Genesis са изработени от мрежест, дишащ материал PureFlowPLUS. Той е издържлив, еластичен, определено лесен за почистване, като цялата повърхност, предназначена за сядане, също е изработена от този материал.

Ако случайно ви се налага често да местите стола из помещението - било до съседно бюро или пред близкия телевизор, можете да го направите с изумителна лекота благодарение на системата от колела CareGlide, които са покрити с иновативен материал. Той пази от неприятното надраскване на подовото покритие и освен това позволява плавно и безшумно движение върху всякаква повърхност.

Ако търсите геймърски стол, който ще издържи много години, Genesis Astat 700 G2 е перфектен за тази роля. За да отговорят на очакванията на взискателните потребители, неговите създатели подсилват ключовите компоненти на дизайна, което го прави още по-издръжлив и осигурява по-голям комфорт по време на дълги часове сесии. Добре познатата 5-раменна алуминиева основа с уникален дизайн също не бива да бъде пропусната. Всичко това дава дългосрочна инвестиция в един ключов компонент не само на гейминга, но и за здравето ви.

Снимки: Genesis